Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Spomen park za balkanskog kasapina

rss

26.07.2010. e-Novine

E-novine sa nad naslovom "Ludilo bez granica" objavljuju sledeći tekst. Opštinska vlast i tužilaštvo trebali da reaguju povodom ovako zlonamernog teksta. Građani Aleksinca nisu ludaci i imaju pravo da iznose svoj stav. Imaju i pravo da budu u zabludi...

Spomen park za balkanskog kasapina

U danima kada Srbiji na isplatu pristižu poslednji računi koje je svojom krvavom politikom napravio Slobodan Milošević, iz jednog od najsiromašnijih gradova Srbije stigla je inicijativa da se kreatoru društvenog sunovrata devedesetih podigne spomen park. Da ludilo bude potpuno pobrinuli su se stanovnici Aleksinca koji su masovno podržali tu, svakog prezira vrednu inicijativu

Izvesni Slaviša Jovanović iz Aleksinca pokrenuo je inicijativu da se u tom mestu podigne spomen park Slobodanu Miloševiću, a inicijativu je za svega 24 časa potpisalo blizu 700 građana aleksinačke opštine.

"Slobodan Milošević je u svoje vreme imao biračku podršku od 18.000 glasača na izborima u Aleksincu tako da je razumljivo što veliki broj građana podržava ovu inicijativu", kazao je Jovanović.

Razlozi za pokretanje ovakve inicijative su po njemu sasvim razumni. On navodi podatak da je u doba Miloševića broj nezaposlenih u Aleksincu bio 3.500, a da je danas 9.000 nezaposlenih, radilo je 15 preduzeća, a nakon privatizacije opstala je samo jedna firma.

U nabrajanju se izgleda zaneo pa tako nastavlja podatkom da je tokom obnove zemlje stanove dobilo 300 stanovnika, da je izgrađeno je pet zgrada, a od 2000. godine nije izgrađena nijedna. Inicijativa je objašnjena i time što se skoro dve hiljade ljudi godišnje iseli iz Aleksinca. Zatvorena je jedna srednja škola, ukinut garnizon i rudnik, tako da grad više liči na palanku nego na opštinu, mišljenja je ovaj Aleksinčanin koji navedene razloge smatra valjanim za ostavrivanje inicijative.

On je najavio da će ovu inicijativu predati SO Aleksinac i zatražiti sredstva od Ministarstva kulture.

"Ako Ministarstvo ima 800.000 dinara za sajt Gej populacije valjda će imati i nešto novca za spomen park bivšeg predsednika Srbije”, upoređuje Jovanović, kojem su ta dva finansijska izdatka slične prirode. On je istakao da bi se takvim činom želeo da podseti narod da posle deset godina delo Slobodana Miloševića ima i nekih svetlih tačaka.

Svetle tačkice režima Slobodana Miloševića, kao što je opšte poznato, danas su postale moderni evropski socijalisti koji sijaju tik uz revere Borisa Tadića kormilaru na brodu ludaka u koji se Srbija pretvorila. U tom kontekstu ne bi trebalo da bude začuđujuće ukoliko Bradićevo ministarstvo izdvoji sredstva iz budžeta za realizaciju još jednog sumanutog projekta.

Komentara: 8


# Slaviša Jovanović Saša Slobodan Milošević spomenik sajt SO Aleksinac
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  madrfadr 26.07.2010.
  za vreme bombardovanja Srbije 1999. godine (Slobodan Milosevic je tada bio na vlasti) u Aleksincu je ubijeno 11 civila, a 52 osobe su bile povređene.

 • (+3) (-0)

  Zoran 27.07.2010.
  Dok je Tito bio živ, život je bio dobar. Kada je došao Sloba, postalo je teško, ali se znalo ko je gazda i čuvala se nacionalna imovina. Danas beskičmenjaci vladaju i zatiru sve srpsko...

 • (+0) (-0)

  Aleksandar 27.07.2010.
  Sa slobom je i pocelo. Tada su preduzeca uveliko prestala da rade, ostali smo bez produkcije, bez izvoza. Pocela je pljacka naroda.
  Izgubljene su teritorije...
  Kasnije je sve doslo po svoje. I dalje smo izgubljeni...

 • (+0) (-0)

  mm 27.07.2010.
  Mislim da je ovo suludo i da Aleksinac ovo sebi nesme da dozvoli!!!

 • (+1) (-1)

  goran 27.07.2010.
  Za vreme akcije u Avganistanu Amerikanci su pucali autobus pun dece, a Poljaci su iz osvete bombardovali selo u kome se održavala svadba.
  Ono za propale firme, pa vi živite u tom gradu, što ćutite ko pičkice. To je i ponta cele priče, Je.o vas Sloba, za sve vam je kriv Sloba

 • (+0) (-1)

  alexincanin 30.07.2010.
  strasno..dno bezdana.sramota me je sto sam odavde.

 • (+0) (-1)

  Aleksandar 30.07.2010.
  Imamo i video:
  http://www.aleksinac.net/vesti/aleksinacki-socijalisti-protiv-gradnje-spomenika.html

 • (+2) (-0)

  preduzetnik 31.07.2010.
  Payi vamo. Recimo, napravimo spomenik. Boli nas sto nas pljuju. Ne mogu da nas kecaju vise nego sad. Ionako smo kloaka. Dakle, napravimo spomenik i svu pratecu idiotaju uz njega. Mislim prospekti suveniri, majice... Bar na dan smrti ili rodjenja Cobija doci ce jedno par hiljada njegovim fanova u grad. Uz to organizujes ovu Vodenicu il Cuvam ovce dole u Jasenje, nema veze sto bi bilo u Aleksinac, koj to zna. Onda prodas par hiljada piva, suvenira itd. Pa bar nekom ce da svane tih dana. Onda npr. kao smislis pojavljuje se Cobijev duh(jebem li ga sto ga nazivam Cobi, nikad nisam, verovatno sam se uziveo u pricu). Pa onda dodju svi da ga cekaju ko cudoviste iz Loh Nesa. I tu kapne neka kinta. Onda pustis buvu, dolazi mali Marko na tatin spomenik krisom, ponekad. Navuku se UDBA i novinari, i tu nesto kapne. Pa ideja je prva liga,mislim ne politicki, vec turisticki. Mislim ja nikad nisam voleo Cobija(Slobu), al za spomenik valja razmisliti.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima