Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Саопштење за јавност СПС-а

rss

01.06.2011.

На адресу наше редакције стигло је саопштење СПС-а Алексинца.

Саопштење преносимо у целости.

Саопштење за јавност СПС-а

Привремено руководство Социјалистичке партије Србије у Алексинцу у циљу да идеје, иницијативе и креативност споји са ефикасном страначком организацијом,  која прати модел савремене  левице - демократску, отворену и ефикасну партију, 30. маја 2011. године, по одлуци ГО СПС, започело је процес изборних партијских активности.

Избори у Општинској организацији СПС у Алексинцу имају задатак консолидовања и новог позиционирања СПС, како у организационом тако и у кадровском смислу, у складу са новим програмом и редифинисаним начелима и методама рада.

Кроз јасно профилисану савремену организациону структуру, партију ћемо учинити способном да чује глас народа и спроведе одлуке и политику СПС, а јасном визијом средине, бољом од постојеће, вратити поверења и утицај које је СПС имао међу грађанима Алексинца.

Усвојен је изборни програм, изабрани координатори и активисти и донете одговарајуће одлуке.

Избори у месним организацијама биће спроведени до 10.јула. 2011. године одржавањем Изборне конференције, када ће бити изабран Општински одбор, руководство и председник.

Привремено Општинско руководство СПС је већ посетио Начелник Нишавског округа др Александар Цветковић, док је предизборном скупу Алексиначких социјалиста присуствовао и секретар СПС Нишавског округа др Владан Пешић. Обе посете биле су у правцу пружања свеобухватне подршке предстојећим значајним активностима Привременог руководства ОО СПС Алексинац.

Пут којим смо кренули, спремност и залагање за стварање услова да делујемо у интересу свих грађана, као и први политички кораци Привременог руководства побудили су велику медијску пажњу у нашој средини.

Свесни  смо одговорности коју носимо и улоге коју имамо у поремеђеним политичким прилика и тешкој економској ситуацији у којој се општина тренутно налази.

Своје деловање на политичкој сцени Алексинца, Привремено руководство, као и Општинска организација, засниваће на толеранцији и дијалогу са свима који се демократским средствима боре  за остваривање подршке за акције које су сагласне нашим циљевима, оријентисане првенствено на стварање праведнијег друштва, чије су вредности слобода, једнакост, правда, солидарност и толеранција међу људима.

      Спремни смо за демократски дијалог и све отворене облике сарадње са свим партијама демократске и прогресивне оријентације, које су спремне и одговорне да делују у интересу грађана.

У том правцу, већ су започети процеси отворених разговора са свим релевантним политичким факторима у средини,  са упознавањем истих са променама, садашњим и будућим, у раду и деловању СПС Алексинац, као и са основном идејом и  циљем тражења правих решења за озбиљне проблеме коју оптерећују живот грађана Алесинца. У овим дијалозима видимо партнере у политичком деловању, у одговорном раду у телима и органима извршне власти у остваривању заједничких циљева у интересу свих грађана.

Одговорним приступом овом осетљивом питању, нећемо дозволити продубљивање кризе и изазивање хаоса у средини, већ ћемо, у интересу средине, покушати да утичемо и допринесемо квалитетнијем функционисању власти. Потпуно смо свесни чињенице да су грађани Алексинца жељни одговорних странака и политичара, а да од њих првенствено очекују и нова, одговорна понашања. Социјалисти Алексинца у потпуности подржавају такав вид друштвене и политичке одговорности који , превенствено, постављамо као приоритетан профил понашања свим нашим функционерима и члановима. При том, наглашавамо, да то не значи да ћемо учествовати у вршењу власти, постојећој или новој, по сваку цену .

Зато, настављамо са процесом окупљања свих оних који живе од свог рада и ово је позив свим грађанима да нам се придруже да се са заједничком енергијом суочимо са изазовима коју су пред нама.

Сви су добродошли да визији праведнијег друштва дају политички и лични допринос.

Алексинац, 01.06.2011
Председник Привременог руководства
Драгослав Живадиновић



# општина Драгослав Живадиновић саопштење Александар Цветковић Глас народа
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима