Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Општински одбор СРС покреће потписивање петиције против отварања прихватног центра

rss

08.03.2017.

Општински одбор Српске радикалне странке у Алексинцу организује прикупљање потписа за петицију којом се захтева јавно изјашњавање против отварање прихватног центра за избеглице и азиланте

Општински одбор СРС покреће потписивање петиције против отварања прихватног центра

Општински одбор Српске радикалне странке у Алексинцу на основу члана 56. Устава Републике Србије, организује прикупљање потписа за ПЕТИЦИЈУ којом се захтева ЈАВНО ИЗЈАШЊАВАЊЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ ПРОТИВ ОТВАРАЊА ПРИХВАТНОГ ЦЕНТРА ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ И АЗИЛАНТЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ И УПУЋИВАЊА ПРОТЕСТА ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И МИНИСТАРСТВУ РАДА, ЗАПОШЉАВАЊА И СОЦИЈАЛНЕ ПОЛИТИКЕ.

Позивамо све грађане општине Алексинац да се укључе у прикупљање потписа без обзира на политичку припадност, јер се ради о петицији ГРАЂАНА ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ.

ОО СРС Алексинац не може више да трпи прећутно одобравање отварања прихватног центра за мигранте на територији општине Алексинац. Због тога смо одлучили да покренемо ову иницијативу за прикупљање потписа како би се чуо глас народа и стекла јасна слика о званичном мишљењу ГРАЂАНА ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ о питању које их се и те како тиче.

Подносиоци Петиције биће искључиво ГРАЂАНИ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ. ОО СРС Алексинац биће само техничка подршка грађанима при прикупљању потписа. Такође, позивамо све заинтересоване грађане из свих насељених места наше oпштине, привреднике и предузетнике, који желе да помогну у прикупљању потписа да се јаве на телефон 064/807-88-25, сваког дана у периоду од 15,00 до 20,00 сати, ради договора о даљој организацији.

Петицијом се захтева да се Скупштина општине Алексинац изјасни ПРОТИВ отварања прихватног центра за избеглице и азиланте на територији општине Алексинац и да упути Влади Републике Србије и Министарству рада, запошљавања и социјалне политике допис у коме се ПРОТИВИ отварању оваквог центра и да нећете дати сагласност за његово отварање на територији општине Алексинац.

Свесни смо да би отварање таквог центра у сваком погледу било штетно по грађане наше Општине, а поготову би имало негативан утицај на економски развој наше Општине.

Ово је тренутак у коме не требамо гледати политичку припадност. Сада смо родитељи, баке и деке, синови и кћери, унуци и унуке. Сви смо ми грађани општине Алексинац. Позивамо Вас да потписима изразите свој став, пошто представници изабрани на локалним изборима који треба да руководе овом Општином и у обавези су да уважавају мишљење и вољу оних који су их изабрали, а пре свега да штитите јавни интерес свих грађана, ћуте.

Нама требају фабрике и нова радна места, а не прихватни центри за избеглице и азиланте. Позивамо Вас да потписом изразите став, да сте ПРОТИВ отварања оваквих центара на територији наше општине.

Желимо на овај начин да скренемо пажњу ГРАЂАНИМА да имају право да изражавају своју вољу и мирним путем, пошто се у медијима, а и у причама по граду све чешће позива на блокаду путева и насиље. ГРАЂАНИ АЛЕКСИНЦА нису насилници и криминалци, већ поштен народ који тешко живи, да не употребимо неку тежу реч која би можда реалније описала стање. Зато позивамо све ГРАЂАНЕ да дођу у просторије Општинског одбора Српске радикалне странке, улица Књаза Милоша 144, први спрат и да потпишу Петицију. Просторије странке су отворене радним данима и суботом од 10,00 до 13,00 сати. О додатним пунктовима за прикупљање потписа обавестићемо грађане путем facebook странице Српска радикална странка Алексинац и медија јавног информисања.

ИЗРАЗИМО СТАВ, ПОТПИШИМО ПЕТИЦИЈУ!!!!

Коментара: 5


# СРС касарна избеглице саопштење Глас народа азиланти мигранти петиција
@SRS_info @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+21) (-2)

  Aleksinčanin 08.03.2017.
  Predlazem da u akciju ukljucite i odredjen broj volontera kako bi obilazili gradjane i mislim da bi na taj nacin prikupili jos veci broj potpisa.

 • (+10) (-4)

  Molim Vas da proverite ovu vest 08.03.2017.
  Da li je tacno da ce po 45 azilanata biti smesteno u Zitkovcu u zgradi starog Monopola i u Tesici kod Tesicke pijace?

  Inace da se razumemo nisam protiv njih ali da ih smestaju po selima je jako lose. Kradje po selima su ogromne. Dok policija dodje iz Aleksinca azilanti ima sve da pokradu i pobegnu.

 • (+17) (-1)

  Milica 09.03.2017.
  Tu opštinu država nikad pogledala nije i sad su se setili kad se treba i na taj način dodvoriti Evropi.

 • (+13) (-2)

  Milan 09.03.2017.
  Ovo sa volonterima je dobra ideja, krenite što pre.

 • (+14) (-3)

  Da li je istina da azilanti donose neke neiskorenj 09.03.2017.
  Unajvece se prica da azilanti sa sobom donose i neke bolesti koje su u Srbiji odavno iskorenjene.
  Da li postoji opasnost od zaraze njihovim dolaskom?
  Zasto ovaj sajt ne krene da se malo bavi time?


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима