Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Демократе: Где води отпуштање радника у Комуналном предузећу?

rss

18.10.2017.

Демократска странка у Алексинцу сматра да је отпуштање 10 радника у комуналном предузећу у потпуности погрешан корак.

Демократе: Где води отпуштање радника у Комуналном предузећу?

Алексинац је општина са озбиљним комуналним проблемима, великим бројем јавних депонија, нерешеним питањем паса луталица, многи делови општине немају канализацију, и на само 300 метара од центра Алексинца постоје улице у којима канализације нема. У једној таквој ситуацији смањивати број радника са 101 на 91 је потпуно погрешно. Поготову ако се зна да је тих 10 запослених радника, у укупном збиру запослених у јавном сектору пребачено на неке друге институције, па је у библиотеци повећан број радника, у позоришту је повећан број радника, као и у музеју и вртићу и Центру за културу.

Не оспоравамо значај културе и уметности, али сматрамо да је таква врста прерасподеле радника потпуно погрешна.

У библиотеци и позоришту већ постоји довољан број радника који могу изнети посао намењен тим установама културе, али у Комуналном предузећу заиста не постоји довољан број радника за послове одношења смећа, отпушења канализационих сливова, решавање питања јавних депонија, паса луталица и свих осталих послова.

Поставља се питање и решавања уличног осветљења. Ускоро ће тај посао бити поверен некој од приватних фирми. До сада је из буџета издвајано 23 милиона динара за питање улићног осветљења, а сада када тај посао треба да ради приватна фирма уместо Комуналног предузећа, из буџета ће се издвајати 44 милиона динара. Где ће се потрошити та разлика од скоро 200.000 евра? Коме иде тај новац, поготову ако се зна да је пре пар година за потребе уличне расвете купљено два нова камиона који су плаћени парама грађана општине Алексинац. Ти камиони су наменски купљени за потребе решавања питања уличне расвете да би већ ове године тај посао био припреман за неку од приватних фирми. ЗАШТО?

Такође постављамо и питање шта је са решавањем питања одвода атмосферске канализације у Житковцу?
Кад ће решавање тог проблема доћи на ред?

Демократска странка сматра да је потребно преиспитати одлуку о отпуштању 10 радника у Комуналним услугама, и на наредној седници локалног парламента ћемо тражити одговор од надлежних у општинској администрацији.

Бобан Ранђеловић
председник ОО ДС Алексинац


# ДС Бобан Ранђеловић општина јавна предузећа саопштење
@demokrate @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима