Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Реакција Српске радикалне странке поводом отварања прихватног центра

rss

02.03.2017.

Општински одбор Српске радикалне странке у Алексинцу против отварања прихватног центра за азиланте у Алексинцу

Реакција Српске радикалне странке поводом отварања прихватног центра

Више нема дилеме да је Влада Републике Србије одлучила да отвори прихватни центар за  азиланте у Алексинцу. Вест која се месецима провлачила по медијима потврђена је од стране шефа мисије УНХЦР-а у Србији,  Ханса Шодера.

Сведоци смо разним дешавањима како у Србији, тако и у свету везаним за азиланте. Отварање овог центра може имати низ негативних последица. Зато Алексинац не може и не сме да постане прихватни центар за мигранте у овом делу Србије!

Не ради се о ксенофобији, већ смо забринути за општу безбедност грађана наше општине и  питамо руководство општине:
- Да ли следеће жртве силовања требају бити наше суграђанке?
- Да ли ће следећи „камион смрти“ проћи нашом главном улицом, где родитељи шетају своју децу?
- Да ли ће у нашим неосветљеним улицама децу на повратку из школе пресретати насилни азиланти?
- Да ли родитељи требају да буду у константном страху и да своју децу држе закључану по кућама?
- Да ли ће можда неки бомбаш самоубица активирати бомбу у некој нашој школи за време великог одмора?
- Да ли сте поносни тиме што збрињавате азиланте, а не бринете о својим грађанима?
- Да ли Здравствени центар има кадровске капацитете за лечење евентуалних обољења који азиланти могу да донесу са Блиског Истока?
- Да ли општина развија стратегију заштите својих грађана од повећаног ризика који отварање прихватног центра са собом доноси?
- Да ли је руководство можда има преча посла него да брине о безбедности своји грађана, као што је на пример прикупљање потписа подршке премијеру за кандидатуру за председничке изборе?

Не тако давно имали смо трагичан инцидент када је аутомобил са 15 азиланата изазвао удес на аутопуту код Дражевца. 15 људи у једном аутомобилу који јури 200 на сат очигледан је показатељ да се њима овде уопште не остаје. Шта ће се десити када те исте људе затворе у прихватни центар и кажу им да не могу даље у ЕУ? Сигурно ће бити пуни разумевања, неће прескакати ограду и искаљивати бес на прво на шта наиђу, а то је наш град, то су наши суграђани, то смо ми!

Алексинцу је доста трагедија! Општини Алексинац као неразвијеној су потребне фабрике, нова радна места, а не додатни проблеми, социјални случајеви и азиланти. Алексинац није депонија Европске уније.

Српска Радикална Странка се годинама противи придруживању Европској унији. Лидер наше странке, др Војислав Шешељ упозоравао је јавност да ће Европска унија учинити све да спречи прилив миграната на њену територију, што Србију доводи у опасност да постане карантин. Донирањем средстава за изградњу прихватних центара у Србији Европска унија опрема нашу земљу да на својој територији трајно насели највећи број миграната. Сам шеф мисије УНХЦР-а у Србији, Ханс Шодер, најављује да мигранти требају да иду у школе са нашом децом. То је показатељ да УНХЦР зна да ће ти мигранти остати насељени у Србији и да их треба што пре укључивати у наш систем ради асимилирања.

Сврха прихватних центра јесте и та да се мигранти склоне из већих градова, пре свега Београда, да би Влада РС могла да омогући „арапским пријатељима“ да изграде „Београд на води“. Влада РС треба да изгради ограду на нашим границама и поручи да проблеме са мигрантима треба да решава онај који их је и изазвао, тамо где их је изазвао, а не Србија, не у Алексинцу. Ми нисмо изазвали сукобе у Сирији и Авганистану па не требамо ни да решавамо проблеме који су тим сукобима изазвани. Алексинац је био „колатерална штета“ за НАТО алијансу, па је изгледа „колатерална штета“ и за Владу Републике Србије.

Причало се о претварању касарне у Слободну зону којом би се привукли страни инвеститори. Каква порука се шаље Грамеру, Моникому, Босфору и евентуалним инвеститорима? Добродошли у небезбедну зону Алексинац!
 
Захтевамо да се челни људи општине одмах огласе о овом проблему и да употребе све своје политичке и приватне везе и утицај, ако га уопште имају, да спрече долазак азиланата на територију наше општине. У супротном захтевамо да поднесу оставке на своје функције јер нису у стању да руководе овом општином.

Такође позивамо руководство Покрета социјалиста, пре свега Општинског већника и председника Општинског одбора, да преко свог шефа, министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у влади РС, Александра Вулина, са којим не пропуштају да се сликају приликом његових честих посета Алексинцу, изборе да се у Алексинцу не отвара прихватни центар за азиланте. Нека се њихов министар, по питању општине Алексинац,  мало више побрине за рад и запошљавање, а не само за социјална питања. Да ли је нова зграда Центра са социјални рад у Алексинцу заправо нови Логистички центар за управљање мигрантима у Алексинцу?

Ово није питање политике, ово је питање човечности и бриге о нашим суграђанима.

Општински одбор Српске Радикалне Странке ће у случају да руководство општине не предузме ништа по питању отварања прихватног центра покренути потписивање петиције за спречавање доласка миграна у нашу општину.


# СРС касарна општина Војислав Шешељ Влада Републике Србије НАТО аутомобил школе саопштење Београд на води азиланти мигранти прихватни центар
@SRS_info @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима