Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Општинско веће: нова поскупљења

rss

17.08.2010. aleksinacnews.com, aleksinac.org

Општинско веће: нова поскупљења

На дневном реду 26.седнице Општинског већа, одржане у понедељак 16.08., нашло се 17 тачака.

Поскупело изношење смећа

Веће је једногласно изгласало сагласност на одлуку Управног одбора ЈКП Комуналне услуге да се цена услуга изношења смећа повећа за 6 процената и то од 01.08.2010.

У образложењу одлуке УО, директор Миодраг Цветановић се позвао на раст цена свих материјала које предузеће користи у свом раду.

На питање неких од већника, када се може очекивати да град буде чистији, директор Цветановић је нагласио да је, по његовог искуству, Алексинац један од чистијих градова у Србији, а да ће се квалитет услуга предузећа повећати са набавком нових камиона смећара, која се очекује септембра.

Скупљи дневни боравак у вртићу

Општинско веће једногласно је дало сагласност и на одлуку Управног одбора Установе за предшколско васпитање и образовање Лане о повећању цена услуга целодневног боравка деце.

Директор установе Лане, Аница Павловић, напоменула је у образложењу одлуке УО, да цене боравка нису мењане од 2006. године, а да су цене на мало у међувремену порасле у просеку за 33 одсто.

По новом ценовнику, родитељи ће зависно од скале у коју спадају њихова примања по броју чланова домаћинства, плаћати од 2.000 до 5.000 динара.

Павловићева је обавестила већнике и о податку, да тренутно 250 малишана чека на упис у Лане, али да ће због малих капацитета бити примљено свега 50.

Након ове тачке већници су једногласно усвојили Извештај о пословању Јавног предузећа за путеве за првих шест месеци ове године, и низ одлука о објављивању огласа и образовању комисија за спровођење јавног надметања за издавање у закуп непокретности у Горњем Љубешу, Лужану и Бовну.

Једногласно су потврђења и решења Одељења за инспекцијски надзор о одбијању жалби неколико грађана, а усвојен је предлог да се ОСР Бистро додели бесплатно на коришћење пословни простор у улици Душана Тривунца на период од 5 година.

Под тачком разно нашло се обавештење председника општине Ивана Димића о информацијама које је добио од извођача радова ПЗП “Ниш“ и “Мостоградња”, а тичу се радова на мосту на Моравици, који би, према речима извођача, требало да буду завршени до 1. септембра ове године. Осим тога, донета је и одлука о прекиду финансирања ФК “Напредак” због непоштовања наложених мера од стране буџетског инспектора.

Једина одлука, која није донета једногласно, је потврђивање Уговора о сарадњи закљученог између СО Алексинац и невладине организације ХЕЛП. Овај уговор је потврђен са 7 гласова за, и два гласа против, које су дали представници СПС-а у Општинском већу.

Коментара: 4


# Иван Димић општина општинско веће Комуналне услуге ЈП комуналије вртић Душана Тривунца Аница Павловић СО Алексинац
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Metla 18.08.2010.
  Dobra mu je konstantacija da je Aleksinac jedan od najčišćih gradova!!! Da li je čovek nekada došao autobusom u grad? Male deponije na razne strane, paučina od autobuske ka gradu!!! Takve paučina nema ni u hororima!

  Obrazloženje da cena nije menjana dugo nema ekonomsko utemeljenje. Zna se kako se dolazi do cene. Da li je to tržišna cena?

  U ovom slučaju radi se o MONOPOLU. Pogotovo ako znamo da su oni sami sebi povisili plate, a u međuvremenu je sve stalo u gradu.

 • (+0) (-0)

  milan 29.08.2010.
  svaka cast ako je aleksinac najcistiji grad a tu bi trebalo da bude i zitkovac isto cist,nemam reci stvarno svaka vam cast samo mi nije jasno odakle onoliko smece u zitkovac i u aleksinac

 • (+0) (-0)

  agvozden 30.08.2010.
  Toliko je cist da kada prodjete al. rudnik na auto putu (pored deponije), morate da zatvarate prozore, da gasite ventilaciju inace cete se ugusiti.
  Aleksinac je jedini grad koji SMRDI!!!
  Zar je toliko tesko zasaditi sadnice pored deponije?

 • (+0) (-0)

  milan 30.08.2010.
  sramota sta reci drugo kako moze tako da se hvale kada nista ne rade sramota i za zitkovac kao da jos uvek zivimo u 18 vek


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима