Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opštinsko veće: nova poskupljenja

rss

17.08.2010. aleksinacnews.com, aleksinac.org

Opštinsko veće: nova poskupljenja

Na dnevnom redu 26.sednice Opštinskog veća, održane u ponedeljak 16.08., našlo se 17 tačaka.

Poskupelo iznošenje smeća

Veće je jednoglasno izglasalo saglasnost na odluku Upravnog odbora JKP Komunalne usluge da se cena usluga iznošenja smeća poveća za 6 procenata i to od 01.08.2010.

U obrazloženju odluke UO, direktor Miodrag Cvetanović se pozvao na rast cena svih materijala koje preduzeće koristi u svom radu.

Na pitanje nekih od većnika, kada se može očekivati da grad bude čistiji, direktor Cvetanović je naglasio da je, po njegovog iskustvu, Aleksinac jedan od čistijih gradova u Srbiji, a da će se kvalitet usluga preduzeća povećati sa nabavkom novih kamiona smećara, koja se očekuje septembra.

Skuplji dnevni boravak u vrtiću

Opštinsko veće jednoglasno je dalo saglasnost i na odluku Upravnog odbora Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Lane o povećanju cena usluga celodnevnog boravka dece.

Direktor ustanove Lane, Anica Pavlović, napomenula je u obrazloženju odluke UO, da cene boravka nisu menjane od 2006. godine, a da su cene na malo u međuvremenu porasle u proseku za 33 odsto.

Po novom cenovniku, roditelji će zavisno od skale u koju spadaju njihova primanja po broju članova domaćinstva, plaćati od 2.000 do 5.000 dinara.

Pavlovićeva je obavestila većnike i o podatku, da trenutno 250 mališana čeka na upis u Lane, ali da će zbog malih kapaciteta biti primljeno svega 50.

Nakon ove tačke većnici su jednoglasno usvojili Izveštaj o poslovanju Javnog preduzeća za puteve za prvih šest meseci ove godine, i niz odluka o objavljivanju oglasa i obrazovanju komisija za sprovođenje javnog nadmetanja za izdavanje u zakup nepokretnosti u Gornjem Ljubešu, Lužanu i Bovnu.

Jednoglasno su potvrđenja i rešenja Odeljenja za inspekcijski nadzor o odbijanju žalbi nekoliko građana, a usvojen je predlog da se OSR Bistro dodeli besplatno na korišćenje poslovni prostor u ulici Dušana Trivunca na period od 5 godina.

Pod tačkom razno našlo se obaveštenje predsednika opštine Ivana Dimića o informacijama koje je dobio od izvođača radova PZP “Niš“ i “Mostogradnja”, a tiču se radova na mostu na Moravici, koji bi, prema rečima izvođača, trebalo da budu završeni do 1. septembra ove godine. Osim toga, doneta je i odluka o prekidu finansiranja FK “Napredak” zbog nepoštovanja naloženih mera od strane budžetskog inspektora.

Jedina odluka, koja nije doneta jednoglasno, je potvrđivanje Ugovora o saradnji zaključenog između SO Aleksinac i nevladine organizacije HELP. Ovaj ugovor je potvrđen sa 7 glasova za, i dva glasa protiv, koje su dali predstavnici SPS-a u Opštinskom veću.

Komentara: 4


# Ivan Dimić opština opštinsko veće Komunalne usluge JP komunalije vrtić Dušana Trivunca Anica Pavlović SO Aleksinac
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Metla 18.08.2010.
  Dobra mu je konstantacija da je Aleksinac jedan od najčišćih gradova!!! Da li je čovek nekada došao autobusom u grad? Male deponije na razne strane, paučina od autobuske ka gradu!!! Takve paučina nema ni u hororima!

  Obrazloženje da cena nije menjana dugo nema ekonomsko utemeljenje. Zna se kako se dolazi do cene. Da li je to tržišna cena?

  U ovom slučaju radi se o MONOPOLU. Pogotovo ako znamo da su oni sami sebi povisili plate, a u međuvremenu je sve stalo u gradu.

 • (+0) (-0)

  milan 29.08.2010.
  svaka cast ako je aleksinac najcistiji grad a tu bi trebalo da bude i zitkovac isto cist,nemam reci stvarno svaka vam cast samo mi nije jasno odakle onoliko smece u zitkovac i u aleksinac

 • (+0) (-0)

  agvozden 30.08.2010.
  Toliko je cist da kada prodjete al. rudnik na auto putu (pored deponije), morate da zatvarate prozore, da gasite ventilaciju inace cete se ugusiti.
  Aleksinac je jedini grad koji SMRDI!!!
  Zar je toliko tesko zasaditi sadnice pored deponije?

 • (+0) (-0)

  milan 30.08.2010.
  sramota sta reci drugo kako moze tako da se hvale kada nista ne rade sramota i za zitkovac kao da jos uvek zivimo u 18 vek


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima