Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opštinsko veće: nova poskupljenja

rss

17.08.2010. aleksinacnews.com, aleksinac.org

Opštinsko veće: nova poskupljenja

Na dnevnom redu 26.sednice Opštinskog veća, održane u ponedeljak 16.08., našlo se 17 tačaka.

Poskupelo iznošenje smeća

Veće je jednoglasno izglasalo saglasnost na odluku Upravnog odbora JKP Komunalne usluge da se cena usluga iznošenja smeća poveća za 6 procenata i to od 01.08.2010.

U obrazloženju odluke UO, direktor Miodrag Cvetanović se pozvao na rast cena svih materijala koje preduzeće koristi u svom radu.

Na pitanje nekih od većnika, kada se može očekivati da grad bude čistiji, direktor Cvetanović je naglasio da je, po njegovog iskustvu, Aleksinac jedan od čistijih gradova u Srbiji, a da će se kvalitet usluga preduzeća povećati sa nabavkom novih kamiona smećara, koja se očekuje septembra.

Skuplji dnevni boravak u vrtiću

Opštinsko veće jednoglasno je dalo saglasnost i na odluku Upravnog odbora Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Lane o povećanju cena usluga celodnevnog boravka dece.

Direktor ustanove Lane, Anica Pavlović, napomenula je u obrazloženju odluke UO, da cene boravka nisu menjane od 2006. godine, a da su cene na malo u međuvremenu porasle u proseku za 33 odsto.

Po novom cenovniku, roditelji će zavisno od skale u koju spadaju njihova primanja po broju članova domaćinstva, plaćati od 2.000 do 5.000 dinara.

Pavlovićeva je obavestila većnike i o podatku, da trenutno 250 mališana čeka na upis u Lane, ali da će zbog malih kapaciteta biti primljeno svega 50.

Nakon ove tačke većnici su jednoglasno usvojili Izveštaj o poslovanju Javnog preduzeća za puteve za prvih šest meseci ove godine, i niz odluka o objavljivanju oglasa i obrazovanju komisija za sprovođenje javnog nadmetanja za izdavanje u zakup nepokretnosti u Gornjem Ljubešu, Lužanu i Bovnu.

Jednoglasno su potvrđenja i rešenja Odeljenja za inspekcijski nadzor o odbijanju žalbi nekoliko građana, a usvojen je predlog da se OSR Bistro dodeli besplatno na korišćenje poslovni prostor u ulici Dušana Trivunca na period od 5 godina.

Pod tačkom razno našlo se obaveštenje predsednika opštine Ivana Dimića o informacijama koje je dobio od izvođača radova PZP “Niš“ i “Mostogradnja”, a tiču se radova na mostu na Moravici, koji bi, prema rečima izvođača, trebalo da budu završeni do 1. septembra ove godine. Osim toga, doneta je i odluka o prekidu finansiranja FK “Napredak” zbog nepoštovanja naloženih mera od strane budžetskog inspektora.

Jedina odluka, koja nije doneta jednoglasno, je potvrđivanje Ugovora o saradnji zaključenog između SO Aleksinac i nevladine organizacije HELP. Ovaj ugovor je potvrđen sa 7 glasova za, i dva glasa protiv, koje su dali predstavnici SPS-a u Opštinskom veću.


# Ivan Dimić opština opštinsko veće Komunalne usluge JP komunalije vrtić Dušana Trivunca Anica Pavlović SO Aleksinac
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima