Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opštinski odbor SRS pokreće potpisivanje peticije protiv otvaranja prihvatnog centra

rss

08.03.2017.

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke u Aleksincu organizuje prikupljanje potpisa za peticiju kojom se zahteva javno izjašnjavanje protiv otvaranje prihvatnog centra za izbeglice i azilante

Opštinski odbor SRS pokreće potpisivanje peticije protiv otvaranja prihvatnog centra

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke u Aleksincu na osnovu člana 56. Ustava Republike Srbije, organizuje prikupljanje potpisa za PETICIJU kojom se zahteva JAVNO IZJAŠNjAVANjE SKUPŠTINE OPŠTINE ALEKSINAC PROTIV OTVARANjA PRIHVATNOG CENTRA ZA IZBEGLICE I AZILANTE NA TERITORIJI OPŠTINE ALEKSINAC I UPUĆIVANjA PROTESTA VLADI REPUBLIKE SRBIJE I MINISTARSTVU RADA, ZAPOŠLjAVANjA I SOCIJALNE POLITIKE.

Pozivamo sve građane opštine Aleksinac da se uključe u prikupljanje potpisa bez obzira na političku pripadnost, jer se radi o peticiji GRAĐANA OPŠTINE ALEKSINAC.

OO SRS Aleksinac ne može više da trpi prećutno odobravanje otvaranja prihvatnog centra za migrante na teritoriji opštine Aleksinac. Zbog toga smo odlučili da pokrenemo ovu inicijativu za prikupljanje potpisa kako bi se čuo glas naroda i stekla jasna slika o zvaničnom mišljenju GRAĐANA OPŠTINE ALEKSINAC o pitanju koje ih se i te kako tiče.

Podnosioci Peticije biće isključivo GRAĐANI OPŠTINE ALEKSINAC. OO SRS Aleksinac biće samo tehnička podrška građanima pri prikupljanju potpisa. Takođe, pozivamo sve zainteresovane građane iz svih naseljenih mesta naše opštine, privrednike i preduzetnike, koji žele da pomognu u prikupljanju potpisa da se jave na telefon 064/807-88-25, svakog dana u periodu od 15,00 do 20,00 sati, radi dogovora o daljoj organizaciji.

Peticijom se zahteva da se Skupština opštine Aleksinac izjasni PROTIV otvaranja prihvatnog centra za izbeglice i azilante na teritoriji opštine Aleksinac i da uputi Vladi Republike Srbije i Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike dopis u kome se PROTIVI otvaranju ovakvog centra i da nećete dati saglasnost za njegovo otvaranje na teritoriji opštine Aleksinac.

Svesni smo da bi otvaranje takvog centra u svakom pogledu bilo štetno po građane naše Opštine, a pogotovu bi imalo negativan uticaj na ekonomski razvoj naše Opštine.

Ovo je trenutak u kome ne trebamo gledati političku pripadnost. Sada smo roditelji, bake i deke, sinovi i kćeri, unuci i unuke. Svi smo mi građani opštine Aleksinac. Pozivamo Vas da potpisima izrazite svoj stav, pošto predstavnici izabrani na lokalnim izborima koji treba da rukovode ovom Opštinom i u obavezi su da uvažavaju mišljenje i volju onih koji su ih izabrali, a pre svega da štitite javni interes svih građana, ćute.

Nama trebaju fabrike i nova radna mesta, a ne prihvatni centri za izbeglice i azilante. Pozivamo Vas da potpisom izrazite stav, da ste PROTIV otvaranja ovakvih centara na teritoriji naše opštine.

Želimo na ovaj način da skrenemo pažnju GRAĐANIMA da imaju pravo da izražavaju svoju volju i mirnim putem, pošto se u medijima, a i u pričama po gradu sve češće poziva na blokadu puteva i nasilje. GRAĐANI ALEKSINCA nisu nasilnici i kriminalci, već pošten narod koji teško živi, da ne upotrebimo neku težu reč koja bi možda realnije opisala stanje. Zato pozivamo sve GRAĐANE da dođu u prostorije Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke, ulica Knjaza Miloša 144, prvi sprat i da potpišu Peticiju. Prostorije stranke su otvorene radnim danima i subotom od 10,00 do 13,00 sati. O dodatnim punktovima za prikupljanje potpisa obavestićemo građane putem facebook stranice Srpska radikalna stranka Aleksinac i medija javnog informisanja.

IZRAZIMO STAV, POTPIŠIMO PETICIJU!!!!


# SRS kasarna izbeglice saopštenje Glas naroda azilanti migranti peticija
@SRS_info @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima