Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Novi plaćeni većnik je Dragoslav Nenadović

rss

06.07.2016.

Na 4. sednici Opštinskog veća opštine Aleksinac održanoj danas usvojena je Odluka o izabranom licu na stalnom radu u Opštinskom veću, kao i rešenja o davanju saglasnosti za zaključenje vansudskog poravnanja sa 14 lica, žrtava ujeda pasa lutalica.

Novi plaćeni većnik je Dragoslav Nenadović

Opštinsko veće će i u ovom sazivu imati jednog plaćenog većnika, koji će biti na stalnom radu u Opštini i za to primati mesečnu naknadu u visini od 85% neto zarade predviđene za to mesto.

Ovu funkciju u narednom periodu obavljaće Dragoslav Nenadović, diplomirani ekonomista iz Aleksinca, koji je do nedavno bio na čelu JP za puteve i stambeno-komunalnu delatnost opštine Aleksinac. Iznos koji će on primiti biće oko 47 hiljada dinara, što su otprilike primanja zaposlenog radnika u opštinskoj upravi sa visokom stručnom spremom.

Protiv ovakve odluke bio je član opštinske vlade Zoran Stanković iz Pokreta socijalista, a Momčilo Antanasković iz USS-a je bio uzdržan, koji su svoju odluku obrazložili stavom njihovih  opštinskih odbora. Većnik Antanasković je napomenuo da se on lično zalaže za plaćenog većnika pitavši zašto njegova nadoknada nije 100%, jer će raditi puno radno vreme, ali da je glasao protiv zbog stava partije.

Principijelni stav OO PS po pitanju plaćenih većnika je da tu funkciju ne treba uvoditi u uslovima kada se sprovode mere štednje na svim nivoima vršenja vlasti u Republici Srbiji.

Na dnevnom redu ove sednice našlo se i 14 vansudskih poravnanja sa građanima koji su doživeli ujede pasa lutalica i koji će dobiti pojedinačno u proseku između 30 i 40 hiljada dinara. U prošloj godini bilo je oko stotinak slučajeva vansudskih poravnanja sa oštećenim građanima, što je mnogo jeftinija varijanta za opštinski budžet od vođenja skupih sudskih postupaka uz očekivane presude u korist tužioca.

Predsednik Nenad Stanković je predložio Opštinskom javnom pravobranilaštvu da prilikom dogovora o vansudskom poravnanju zatraži od oštećenih detaljan opis mesta i životinje  gde je došlo do napada, kako bi nadležne službe reagovale i eliminisale agresivnog psa, na šta imaju pravo po zakonu. Tako bi se značajno smanjio broj opasnih pasa na javnim mestima.

Korišćeni materijali Fejsbuk stranice opštine Aleksinac, kao i portala Radio Aleksinac.


# budžet Dragoslav Nenadović psi Momčilo Antanasković opštinsko veće radno vreme Nenad Stanković Radio Aleksinac lutalice Zoran Stanković
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima