Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Комунално и дирекција најнепопуларнија јавна предузећа

rss

14.11.2012. Јована Савић

Једна мини анкета урађена међу тридесетак Алексинчана, показала је пар занимљивих ствари. Алексинчани су најнезадовољнији радом Дирекције за изградњу и радом Комуналног предузећа. Најзадовољнији су радом председника СО Алексинац Грујицом Вељковићем и замеником председника општине Чедомиром Ракићем.

Комунално и дирекција најнепопуларнија јавна предузећа

Разлози због којих је Дирекција лоше котирана код Алексинчана је низ пропуста направљених у асфалтирању улица. Иако је прошло неколико месеци од почетка радне сезоне улица Тихомира Ђорђевића и даље стоји раскопана, што умногоме отежава прилаз средњој сколи, хали тако и онима који из Београда крећу пут Соко Бање. Износи који су предвиђени за асфалтирање тог пута су више стотина хиљада евра, буџетског новца али се још увек не зна када ће радови бити завршени. Последња вест је да ће се то десити најкасније до краја ове године. Иако је месец новембар, радова још увек нема.

Комунално предузеће је ушло у ред непопуларних предузећа из неколико разлога. Грађани сматрају да је одвожење комуналног отпада, избацивање контејнера и чишћење града најгоре, уз то је све више дивљих депонија које нико не чисти. Последњи пример је депонија недалеко од ЗЦ Алексинац. Куповина камион усисивача је била с једне стране добар потез, али када је речено да је реч о половном камиону, који је произведен 2006. године, а да је плаћен близу 30.000 евра, многи су помислили да је реч о преплаћеној куповини. Поготову кад се зна да је цена у огласима од 7.500 до 10.000 евра.

За председника СО Алексинац, Грујицу Вељковића, алексинчани сматрају да је човек од речи, да је увек доступан за разговор у кабинету у општини, и да се од њега очекује да највећи број страних инвеститора дођу у Алексинац управо због "његових јаких контаката са Београдом."



# Дирекција јавна предузећа Комуналне услуге ЈП СО Алексинац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима