Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Komunalno i direkcija najnepopularnija javna preduzeća

rss

14.11.2012. Jovana Savić

Jedna mini anketa urađena među tridesetak Aleksinčana, pokazala je par zanimljivih stvari. Aleksinčani su najnezadovoljniji radom Direkcije za izgradnju i radom Komunalnog preduzeća. Najzadovoljniji su radom predsednika SO Aleksinac Grujicom Veljkovićem i zamenikom predsednika opštine Čedomirom Rakićem.

Komunalno i direkcija najnepopularnija javna preduzeća

Razlozi zbog kojih je Direkcija loše kotirana kod Aleksinčana je niz propusta napravljenih u asfaltiranju ulica. Iako je prošlo nekoliko meseci od početka radne sezone ulica Tihomira Đorđevića i dalje stoji raskopana, što umnogome otežava prilaz srednjoj skoli, hali tako i onima koji iz Beograda kreću put Soko Banje. Iznosi koji su predviđeni za asfaltiranje tog puta su više stotina hiljada evra, budžetskog novca ali se još uvek ne zna kada će radovi biti završeni. Poslednja vest je da će se to desiti najkasnije do kraja ove godine. Iako je mesec novembar, radova još uvek nema.

Komunalno preduzeće je ušlo u red nepopularnih preduzeća iz nekoliko razloga. Građani smatraju da je odvoženje komunalnog otpada, izbacivanje kontejnera i čišćenje grada najgore, uz to je sve više divljih deponija koje niko ne čisti. Poslednji primer je deponija nedaleko od ZC Aleksinac. Kupovina kamion usisivača je bila s jedne strane dobar potez, ali kada je rečeno da je reč o polovnom kamionu, koji je proizveden 2006. godine, a da je plaćen blizu 30.000 evra, mnogi su pomislili da je reč o preplaćenoj kupovini. Pogotovu kad se zna da je cena u oglasima od 7.500 do 10.000 evra.

Za predsednika SO Aleksinac, Grujicu Veljkovića, aleksinčani smatraju da je čovek od reči, da je uvek dostupan za razgovor u kabinetu u opštini, i da se od njega očekuje da najveći broj stranih investitora dođu u Aleksinac upravo zbog "njegovih jakih kontakata sa Beogradom."



# Direkcija javna preduzeća Komunalne usluge JP SO Aleksinac
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima