Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Интервју са Марком Ђуришићем у вези коалиције у Алексинцу

rss

08.06.2012. Јована Савић

Ових дана се доста говорило о новоизабраној локалној власти коју чине ДС, ДСС и ПУПС. Та тема је доспела и као вест у медијима са националном фреквенцијом, РТС, Б92, ТВ Прва...

Марко Ђуришић

Из тог разлога наша сарадница је урадила интервју са господином Марком Ђуришићем председником ИО Демократске странке.

- Поштовани г. Ђуришићу, да ли је новоформирана власт у Алексинцу коју чине ДС, ДСС и ПУПС, у складу са вазећим препорукама Демократске странке? Драгољуб Мићуновић је јавно саопштио да су коалиције са СНС, ДСС и СРС забрањене, како на републичком нивоу тако и на локалном.

М. Ђуришић: Одлука Главног одбора ДС је да наше локалне организације не могу да праве коалиције са СНС и СРС.

 

- Председник ОО ДС Алексинац, Милан Вељковић је у тој новоформираној власти председник СО Алексинац. Он је за локални Радио Алексинац потврдио да има писмено одобрење централе ДС-а која је одобрила коалицију ДС, ДСС и ПУПС. Да ли је то истина?

М. Ђуришић: "Централа" не даје писмена одобрења за локалне коалиције, по статуту сагласност за кандидата за председника општине даје Председништво странке, а за остале кандидате за највише локалне функционере Извршни одбор.

 

- По информацијам незадовољних чланова, ОО ДС Алексинац је у периоду од 4 године напустило преко 400 чланова странке, незванично се говори да су ти људи ишчлањени самовољом актуелног руководства, док поједини чланови ДС-а у Алексинцу, јавно излазе са ставом да већ дуже време унутарпартијски односи у ОО ДС Алексинац не функционишу, и износе критику на рачун ИО ДС-а, што се никада званично није позабавио том темом? Да ли је тачно да је ОО ДС Алексинац, одбор који припада групи од 5 одбора са најлошијим изборним резултатима и да се за тај одбор разматрају озбиљне кадровске промене? Какав је Ваш коментар и да ли имате икаква сазнања у вези тога?

М. Ђуришић: ДС у Алексинцу није направила задовољавајући резултат. ИО ће у складу са својим овлашћењима посебно анализирати резултате у преко 50 локалних организација и предлозити на који начин стање у њима може да се поправи. ИО има ингеренцију да контролише рад и одлуке локалних органа и самовољно избацивање толико чланова из ДС не звучи ми могуће. Сви који желе да помогну да ДС у Алексинцу или било ком другом граду буде боља и успешнија морају да узму активно учешће, а не да очекују да неко из Београда или другог "центра" то уради уместо њих јер је ДС истински децентрализована странка са великом аутономијом локалних организација. Некада је то тежак и дуготрајан посао, али да ни успели никада не смемо одустајати!

 


# ДС интервју Милан Вељковић Радио Алексинац Драгољуб Мићуновић Марко Ђуришић СО Алексинац
@demokrate @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима