Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Интервју са Марком Ђуришићем у вези коалиције у Алексинцу

rss

08.06.2012. Јована Савић

Ових дана се доста говорило о новоизабраној локалној власти коју чине ДС, ДСС и ПУПС. Та тема је доспела и као вест у медијима са националном фреквенцијом, РТС, Б92, ТВ Прва...

Марко Ђуришић

Из тог разлога наша сарадница је урадила интервју са господином Марком Ђуришићем председником ИО Демократске странке.

- Поштовани г. Ђуришићу, да ли је новоформирана власт у Алексинцу коју чине ДС, ДСС и ПУПС, у складу са вазећим препорукама Демократске странке? Драгољуб Мићуновић је јавно саопштио да су коалиције са СНС, ДСС и СРС забрањене, како на републичком нивоу тако и на локалном.

М. Ђуришић: Одлука Главног одбора ДС је да наше локалне организације не могу да праве коалиције са СНС и СРС.

 

- Председник ОО ДС Алексинац, Милан Вељковић је у тој новоформираној власти председник СО Алексинац. Он је за локални Радио Алексинац потврдио да има писмено одобрење централе ДС-а која је одобрила коалицију ДС, ДСС и ПУПС. Да ли је то истина?

М. Ђуришић: "Централа" не даје писмена одобрења за локалне коалиције, по статуту сагласност за кандидата за председника општине даје Председништво странке, а за остале кандидате за највише локалне функционере Извршни одбор.

 

- По информацијам незадовољних чланова, ОО ДС Алексинац је у периоду од 4 године напустило преко 400 чланова странке, незванично се говори да су ти људи ишчлањени самовољом актуелног руководства, док поједини чланови ДС-а у Алексинцу, јавно излазе са ставом да већ дуже време унутарпартијски односи у ОО ДС Алексинац не функционишу, и износе критику на рачун ИО ДС-а, што се никада званично није позабавио том темом? Да ли је тачно да је ОО ДС Алексинац, одбор који припада групи од 5 одбора са најлошијим изборним резултатима и да се за тај одбор разматрају озбиљне кадровске промене? Какав је Ваш коментар и да ли имате икаква сазнања у вези тога?

М. Ђуришић: ДС у Алексинцу није направила задовољавајући резултат. ИО ће у складу са својим овлашћењима посебно анализирати резултате у преко 50 локалних организација и предлозити на који начин стање у њима може да се поправи. ИО има ингеренцију да контролише рад и одлуке локалних органа и самовољно избацивање толико чланова из ДС не звучи ми могуће. Сви који желе да помогну да ДС у Алексинцу или било ком другом граду буде боља и успешнија морају да узму активно учешће, а не да очекују да неко из Београда или другог "центра" то уради уместо њих јер је ДС истински децентрализована странка са великом аутономијом локалних организација. Некада је то тежак и дуготрајан посао, али да ни успели никада не смемо одустајати!

 

Коментара: 8


# ДС интервју Милан Вељковић Радио Алексинац Драгољуб Мићуновић Марко Ђуришић СО Алексинац
@demokrate @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Mirko Jovanovic 08.06.2012.
  Jadan ovaj Marko Djurisic kad je ovoliko neobavesten, on jadnicak ne zna sta mu Mica Doljevac radi jer kad bi znao ne bi pricao ovakve nebuloze, zato ce sledece izbore DS u Aleksincu biti drugi radikali, ispod cenzusa.

 • (+0) (-0)

  Milos Ilic 08.06.2012.
  Djurirsicu, pa ti kad bi znao da je Mica Doljevac isclanio vise od 300 ljudi ti bi ga odmah smenio, ali posto te boli uvo za Aleksinac ti o tome nemas pojma. Samo Vi u Beogradu da zivite dobro, a sto nas lokalne demokrate utupise, to vas boli uvo

 • (+0) (-0)

  Aleksincanin 08.06.2012.
  Nemojte da ga dirate, to svima odgovara, sto manje clanstva to bolje za sve ostale.... glasam da ostane dok se raspadnu nacisto

 • (+0) (-0)

  Дејан. Ћ . 10.06.2012.
  Не дирајте Мићу. Као што је Милован Р. био најбољи за све остале странке тако је и Мића Д. најбољи данас за све остале. Са њим ДС у пропаст иде што и није тако лоша варијанта.

 • (+0) (-0)

  Demokrata 10.06.2012.
  Mica je na vlasti. Uspeo je da dovede DS na vlast posle toliko godina. Mozete da mu pljunete pod prozor. On zaposljava svoje ljude, predsednik je SO i direktor skole. Uspeo je, a ljubomorni naprednjaci u ursovci ce ipak malo sacekati.nekoliko godina. Hahaha.

 • (+0) (-0)

  Zabrinuti gradjanin 13.06.2012.
  Mica Doljevac je upropastio OS Vozd Karadjordje to moze da se vidi po deci koji su se upisali u 1 razrde. Toliko o njeogovj uspesnosti, a Vi sami prosudite koliko ce da bude uspesan u ostalome. Toliko o njegovoj uspesnosti.

 • (+0) (-0)

  goran 06.07.2012.
  Па кад Двери много "србују" (замислите има неки покрет који воли Србију, сами себе зову родољубима, а остали их зову националистима). А Алексиначки покрет за промене није сишао са асфалта јер Алексинац припада Алексинчанима. Ако се не варам то је говор мржње Нико им није реко да Алексиначани не постоје, да су изумрли или су расељени. Ето могли смо да променимо влас, ал ...

 • (+0) (-0)

  Bivši demokrata 15.08.2012.
  Milan Veljković je "u ime DS-a" u Aleksincu upropastio sve, ali baš sve gde je imao uticaja.
  Škola čiji je direktor doživljava propast - đaka u "njegovoj školi" je sve manje i manje, a u drugoj gradskoj školi sve više i više...
  Upropastio je DS u Aleksincu, a tome najbolje govore rezultati sa poslednjih izbora - treba samo uporediti rezultate na lokalu i na republičkom nivou i svakome će biti sve jasno...
  Sve ostale stranke u Aleksincu navijaju da Milan Veljković ostane predsednik OO DS-a.
  Da li neko u DS-u, u Beogradu (želi da) zna za situaciju u Aleksincu ?


[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима