Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Расплетено клупко око политичких трансфера у ЛДП

rss

29.01.2014. Душан Остојић

Вест да је пет одборника ДС-а прешло у ЛДП ођекнула је широм Србије. Након објављивања у Блицу, огласио се и ОО ДС Алексинац, као и одборници који су били спомињани као прелетачи.

Расплетено клупко око политичких трансфера у ЛДП

Један од њих је и Александар Кузмановић:

"Добро је да сте ме контактирали ради разрешења те приче. Ја нисам прешао у ЛДП, члан сам ДС-а и члан главног одбора странке. Тачно је да сам једно краће време био независан одборник, али већ неколико месеци сам стални члан одборничког клуба ДС-а у СО Алексинац."

Славиша Стевановић, одборник из Рутевца, је такође један од спомињаних одборника који је прешао у ЛДП. Своју ситуацију он објашњава:

"Ја никад нисам био члан ДС-а, већ сам од почетка свог политичког ангажмана био у ЛДП-у, тако да нисам могао да будем прелетач из ДС-а у ЛДП. Дакле јесам одборник ЛДП-а, али не и прелетач оз ДС-а."

Своје објашњење има и Бошко Рогановић, члан ИО ОО ДС Алексинац:

"Одборничка група ДС-а има шест одборника, а у најави је долазак још једног, мада је рано да вам саопштим његово име. У периоду док је одбор ДС-а био у статусу повереништва  четворо наших одборника је напустило одборнички клуб ДС-а и преузели статус независних одборника, управо су то тих четворо одборника који данас чине одборнички клуб ЛДП-а. Правно формално они су ДС напустили још пре пар месеци а јуче су само озваничили свој статус у ЛДП-у."

Оно што је за сада потпуно тачно јесте да је, јучерашњом конференцијом за новинаре, Милан Вељковић озваничен као челни човек алексиначког ЛДП-а који у СО Алексинац има 4 одборника.

 

Коментара: 1


# Александар Кузмановић ДС ЛДП Милан Вељковић Славиша Стевановић Бошко Рогановић СО Алексинац
@demokrate @ldp @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Nebojša 29.01.2014.
    Slaviša Stevanović jeste bio član LDP-a kako tvrdi,čak je bio i na odborničkoj listi iste stranke na poslednjim izborima ,maja 2012.a onda je u velikoj tajnosti pred same izbore PREBEGAO una listu DS –a. Kako bi inače postao odbornik ,ako LDP na tim izborima nije prešla cenzus? Zbog tog postupka OO LDP Aleksinac ga je ubrzo posle toga svojom odlukom isključio iz stranke. Eto, takav je lik „ naš“ odbornik,gospodin ratar iz Rutevca,Stevanović!
    Nebojša Ćirić aktuelni menadžer LDP-a OO LDP-a Aleksinac.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима