Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Intervju sa Markom Đurišićem u vezi koalicije u Aleksincu

rss

08.06.2012. Jovana Savić

Ovih dana se dosta govorilo o novoizabranoj lokalnoj vlasti koju čine DS, DSS i PUPS. Ta tema je dospela i kao vest u medijima sa nacionalnom frekvencijom, RTS, B92, TV Prva...

Marko Đurišić

Iz tog razloga naša saradnica je uradila intervju sa gospodinom Markom Đurišićem predsednikom IO Demokratske stranke.

- Poštovani g. Đurišiću, da li je novoformirana vlast u Aleksincu koju čine DS, DSS i PUPS, u skladu sa vazećim preporukama Demokratske stranke? Dragoljub Mićunović je javno saopštio da su koalicije sa SNS, DSS i SRS zabranjene, kako na republičkom nivou tako i na lokalnom.

M. Đurišić: Odluka Glavnog odbora DS je da naše lokalne organizacije ne mogu da prave koalicije sa SNS i SRS.

 

- Predsednik OO DS Aleksinac, Milan Veljković je u toj novoformiranoj vlasti predsednik SO Aleksinac. On je za lokalni Radio Aleksinac potvrdio da ima pismeno odobrenje centrale DS-a koja je odobrila koaliciju DS, DSS i PUPS. Da li je to istina?

M. Đurišić: "Centrala" ne daje pismena odobrenja za lokalne koalicije, po statutu saglasnost za kandidata za predsednika opštine daje Predsedništvo stranke, a za ostale kandidate za najviše lokalne funkcionere Izvršni odbor.

 

- Po informacijam nezadovoljnih članova, OO DS Aleksinac je u periodu od 4 godine napustilo preko 400 članova stranke, nezvanično se govori da su ti ljudi iščlanjeni samovoljom aktuelnog rukovodstva, dok pojedini članovi DS-a u Aleksincu, javno izlaze sa stavom da već duže vreme unutarpartijski odnosi u OO DS Aleksinac ne funkcionišu, i iznose kritiku na račun IO DS-a, što se nikada zvanično nije pozabavio tom temom? Da li je tačno da je OO DS Aleksinac, odbor koji pripada grupi od 5 odbora sa najlošijim izbornim rezultatima i da se za taj odbor razmatraju ozbiljne kadrovske promene? Kakav je Vaš komentar i da li imate ikakva saznanja u vezi toga?

M. Đurišić: DS u Aleksincu nije napravila zadovoljavajući rezultat. IO će u skladu sa svojim ovlašćenjima posebno analizirati rezultate u preko 50 lokalnih organizacija i predloziti na koji način stanje u njima može da se popravi. IO ima ingerenciju da kontroliše rad i odluke lokalnih organa i samovoljno izbacivanje toliko članova iz DS ne zvuči mi moguće. Svi koji žele da pomognu da DS u Aleksincu ili bilo kom drugom gradu bude bolja i uspešnija moraju da uzmu aktivno učešće, a ne da očekuju da neko iz Beograda ili drugog "centra" to uradi umesto njih jer je DS istinski decentralizovana stranka sa velikom autonomijom lokalnih organizacija. Nekada je to težak i dugotrajan posao, ali da ni uspeli nikada ne smemo odustajati!

 


# DS intervju Milan Veljković Radio Aleksinac Dragoljub Mićunović Marko Đurišić SO Aleksinac
@demokrate @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima