Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Новогодишњи интервју са председником ОО ДС Алексинац, Бобаном Ранђеловићем

rss

03.01.2014. Д. Остојић

"Сам град са безидејним руководством и непланским управљањем убрзано клизи ка ивици."

Новогодишњи интервју са председником ОО ДС Алексинац, Бобаном Ранђеловићем

Ускоро ће бити конститутивна седница одбора ДС-а у Алексинцу, који су Ваших првих пет потеза која ћете предузети у циљу побољшања рејтинга ДС-а на локалу?

У овом тренутку није време побројавања потеза и њихов редослед. Демократској странци је потребна унутрашња консолидација, правилна прерасподела улога у странци и рашчлањивање обавеза и одговорности. За то не постоји могућност "корачања". Неопходно је све рдити истовремено. Све то заједно је по мени исправан пут ка реалном рејтингу Демократске странке, како на локалу, тако и шире.


Изборе у ДС-у су пратиле разне афере, претње и подметања. Како планирате да превазиђете те проблеме обзиром да је то нанело велику штету угледу странке?

Све наведено је последица једног изборног процеса који је јединствен за Демократску странку и а то су непосредни избори. Настали изборни проблеми имаће своје последице. Статутом и правилнивцима предвиђени су поступци решавања унутатрстраначких проблема као и понашање учесника избора. То је једини меродаван пут


Да ли у ОО ДС Алексинац има места и за оне демократе који су на унутарстраначким изборима били против Вас?

Већ сада могу да кажем да има. Наравно. То су били само унутарстраначки избори. Демократској странци нису потребни и наши чланови као противници.


Знајући да сте дуго година приватник и да Ваша фирма никада није била у блокади, како коментаришете трошење новца из буџета општине за куповину 5 нових аутомобила?

Никада нисам против трошења новца са правом сврхом. Али, да ли баш четири (чуо сам чак пет или шест)? И да ли баш та четири? Не видим потребу за скупим аутомобилима за јавна предузећа и нису само аутомобили у питању. Волео бих неко да израчуна просечну годишњу сервисну потрошњу таквог аута. Претпостављам, на основу личног искуства, да нов ауто те категорије кошта још око 1000 - 1500€ на име редовних обавезних сервиса. Закључак је, не могу оправдати ово, јер сматрам да је то у великој мери расипање новца.


Незапосленост је горући проблем у Алексинцу, имате ли план како смањити стопу незапослених?

Прво је потребно променити однос локалне самоуправе према предузетницима у овом граду, променити локалне прописе, направити праву вертикалу ка Београду, али и мотивисати пољопривреднике за удруживање под покровитељством локалне самоуправе. Искрено, то је огроман посао, за много људи, а тренутно локална самоуправа нема тај потенцијал. Мислим да би са смо једним основним сетом локланих прописа могло бити отворено око 200-300 радних места и то највише 6 месеци од дана доношења.


Математика је у основи Ваше професије, шта каже Ваша анализа и комбинаторика, када ће Демократска странка постати део власти у Алексинцу?

Питање није за мене. Питање треба поставити у овој нашој земљи свим грађанима. Демократска странка, сем неких четири месеца прошле године, дванаест година није била део власти. У томе је њен потенцијал. Имамо идеје, имамо вољу, људи нам се полако враћају, а бити део власти је огромна одговорност ако то желите да радите како треба. И мислим да је сваки члан Демократске странке спреман да докаже колико Демократска странка стварно вреди.


Можемо ли нам рећи да ли је Милан Вељковић члан ДС-а или не?

Милан Вељковић већ седам месеци није члан Демократске странке. То је био његов лични чин, али хвала му на томе.


Постоје наговештаји да централа ДС-а искључи Милоша Петровића из странке због грубог кршења страначких прописа, да ли је то истина и који ћете Ви став заузети по том питању?

Не желим да се тврдо позиционирам према члану Демократске странке. О свему што је пратило унутарстраначке изборе разматраће Извршни одбор, његове закључке и Општински одбор. Крајњи исход не могу и не желим да коментаришем.


Шта мислите колики је рејтинг ДС-а у Алексинцу и који би резултат био успех уколико би избори били у марту?

Рејтинг Демократске странке у Алексинцу је на нивоу целе земље. Тренд у Алексинцу могао би да се преокрене у два случаја, да покажем кроз свој рад да је дошло до промена у Демократској странци у Алексинцу, као и да се централа Демократске странке на одговрајући начин позиционира ка централној Србији.


Која је Ваша порука алексинчанима, када ће се у Алексинцу живети лепше?

Увек сам оптимиста у животу и послу, јер у оба случаја све зависи од мене и могу то да предвидим. Сам град са безидејним руководством и непланским управљањем убрзано клизи ка ивици. Понављам се, али, бити део власти није само удобна фотеља и скуп ауто, бити део власти је огромна одговорност. Јер "људи се познају по зноју и датој речи", а у локалној самоуправи таквих нема.

За крај ћу грађанима општине Алексинац пожелети срећне Новогодишње и Божићне празнике у име свих демократа.

 

Коментара: 0


# ДС Бобан Ранђеловић незапосленост интервју Милан Вељковић избори јавна предузећа
@demokrate @ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима