Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пилоти хеликоптера су добро, ускоро на кућно лечење

rss

21.07.2019.

Здравствено стање двојице пилота, који су повређени у паду хеликоптера код Алексинца, добро су и они ће за неколико дана бити пуштени на кућно лечење.

Пилоти хеликоптера су добро, ускоро на кућно лечење

Здравствено стање двојице пилота 98. ваздухопловне бригаде РВ и ПВО који се у Војној болници Ниш опорављају од лакших повреда задобијених приликом редовне летачке обуке је добро и они ће за неколико дана бити пуштени на кућно лечење. Њих је данас обишао министар одбране Александар Вулин, кога је о стању пилота известио начелник Сектора хируршких грана Војне болнице Ниш пуковник Небојша Ђенић.

Он је навео да је урађено све што подразумева протокол за трауме, од клиничког прегледа до свих метода ултразвука, скенера и лабораторијских анализа и да је установљено да нема знакова повреда унутрашњих органа.

Ђенић очекује да ће пацијенти за неколико дана бити пуштени на кућно лечење, а током обиласка пилота у пратњи министра били су и начелник Штаба РВ и ПВО бригадни генерал Александар Бјелић и заменик помоћника управника за лечење Војне болнице Ниш потпуковник др Горан Крстић.

До повреде пилота дошло је пре два дана у паду хеликоптера Хо-42, приликом редовне летачке обуке и вежбе „ванаеродромско слетање“, у рејону села Рутевац у општини Алексинац.

Извор: Студио Б


# Александар Вулин Рутевац Вукашиновац хеликоптер
@VulinAleksandar @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима