Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Piloti helikoptera su dobro, uskoro na kućno lečenje

rss

21.07.2019.

Zdravstveno stanje dvojice pilota, koji su povređeni u padu helikoptera kod Aleksinca, dobro su i oni će za nekoliko dana biti pušteni na kućno lečenje.

Piloti helikoptera su dobro, uskoro na kućno lečenje

Zdravstveno stanje dvojice pilota 98. vazduhoplovne brigade RV i PVO koji se u Vojnoj bolnici Niš oporavljaju od lakših povreda zadobijenih prilikom redovne letačke obuke je dobro i oni će za nekoliko dana biti pušteni na kućno lečenje. Njih je danas obišao ministar odbrane Aleksandar Vulin, koga je o stanju pilota izvestio načelnik Sektora hirurških grana Vojne bolnice Niš pukovnik Nebojša Đenić.

On je naveo da je urađeno sve što podrazumeva protokol za traume, od kliničkog pregleda do svih metoda ultrazvuka, skenera i laboratorijskih analiza i da je ustanovljeno da nema znakova povreda unutrašnjih organa.

Đenić očekuje da će pacijenti za nekoliko dana biti pušteni na kućno lečenje, a tokom obilaska pilota u pratnji ministra bili su i načelnik Štaba RV i PVO brigadni general Aleksandar Bjelić i zamenik pomoćnika upravnika za lečenje Vojne bolnice Niš potpukovnik dr Goran Krstić.

Do povrede pilota došlo je pre dva dana u padu helikoptera Ho-42, prilikom redovne letačke obuke i vežbe „vanaerodromsko sletanje“, u rejonu sela Rutevac u opštini Aleksinac.

Izvor: Studio B

Komentara: 0


# Aleksandar Vulin Rutevac Vukašinovac helikopter
@VulinAleksandar @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima