Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Донација Хепи центра болници, подршка програму "Бебо, добро дошла на свет"

rss

15.08.2016. Д. Остојић

Родитељи могу да одахну, више не морају да обилазе шалтере сакупљајући документацију како би пријавили новорођенче, већ сада могу да то једноставно обаве електронским путем.

Донација Хепи центра болници, подршка програму "Бебо, добро дошла на свет"

Алексиначко породилиште је међу првима у јужној Србији у којима се спроводи пројекат Министарства здравља „Бебо, добро дошла на свет“.

Родитељи не морају да обилазе локалне институције да би пријавили новорођенче већ то могу учинити у алексиначкој болници. Зваће се Александар и Душан и за њихова документа маме и тате неће морати да прикупљају бројне папире и одлазе од врата до врата да би их пријавили, као што су то чинили за старију браћу и сестре.

Довољан је само договор родитеља око имена и њихове личне карте. За сву процедуру задужене су медицинске сестре алексиначке гинекологије које су прошле обуку. Једноставна папирологија завршава се пре одласка бебе из породилишта, а документација новог суграђанина стиже за петнаестак дана кући.

„Све се завршава електронски, а родитељи на кућну адресу добијају извод из матичне књиге рођених, извод о држављанству и здравствену легитимацију за новорођенче“, објашњава Наташа главна медицинска сестра алексиначке гинекологије.

Пројекат је комплетном ИТ опремом помогао Бобан Ранђеловић, власник фирме Хепи центар који је поклонио нов компјутер, монитор и штампач. У изјави за Алексинац-Нет Бобан каже:

"За алексиначко породилиште ме вежу лепе успомене. Отац сам две ћерке, и пре свега као родитељ знам колико ће шалтерских чекања и папирологије бити поштеђени алексиначки родитељи, захваљујући овом програму. Наташи честитам на ангажовању и ентузијазму да алексиначко породилиште буде овако лепо и опремљено." истиче Ранђеловић.


# Бобан Ранђеловић донација Алексинац.Нет породилиште Општа болница бебе Happy Centar Наташа Костић
@aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима