Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Donacija Hepi centra bolnici, podrška programu "Bebo, dobro došla na svet"

rss

15.08.2016. D. Ostojić

Roditelji mogu da odahnu, više ne moraju da obilaze šaltere sakupljajući dokumentaciju kako bi prijavili novorođenče, već sada mogu da to jednostavno obave elektronskim putem.

Donacija Hepi centra bolnici, podrška programu "Bebo, dobro došla na svet"

Aleksinačko porodilište je među prvima u južnoj Srbiji u kojima se sprovodi projekat Ministarstva zdravlja „Bebo, dobro došla na svet“.

Roditelji ne moraju da obilaze lokalne institucije da bi prijavili novorođenče već to mogu učiniti u aleksinačkoj bolnici. Zvaće se Aleksandar i Dušan i za njihova dokumenta mame i tate neće morati da prikupljaju brojne papire i odlaze od vrata do vrata da bi ih prijavili, kao što su to činili za stariju braću i sestre.

Dovoljan je samo dogovor roditelja oko imena i njihove lične karte. Za svu proceduru zadužene su medicinske sestre aleksinačke ginekologije koje su prošle obuku. Jednostavna papirologija završava se pre odlaska bebe iz porodilišta, a dokumentacija novog sugrađanina stiže za petnaestak dana kući.

„Sve se završava elektronski, a roditelji na kućnu adresu dobijaju izvod iz matične knjige rođenih, izvod o državljanstvu i zdravstvenu legitimaciju za novorođenče“, objašnjava Nataša glavna medicinska sestra aleksinačke ginekologije.

Projekat je kompletnom IT opremom pomogao Boban Ranđelović, vlasnik firme Hepi centar koji je poklonio nov kompjuter, monitor i štampač. U izjavi za Aleksinac-Net Boban kaže:

"Za aleksinačko porodilište me vežu lepe uspomene. Otac sam dve ćerke, i pre svega kao roditelj znam koliko će šalterskih čekanja i papirologije biti pošteđeni aleksinački roditelji, zahvaljujući ovom programu. Nataši čestitam na angažovanju i entuzijazmu da aleksinačko porodilište bude ovako lepo i opremljeno." ističe Ranđelović.


# Boban Ranđelović donacija Aleksinac.Net porodilište Opšta bolnica bebe Happy Centar Nataša Kostić
@aleksinacnet @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima