Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана седница Штаба за ванредне ситуације: ограничава се рад коцкарница, отказан вашар

rss

07.08.2020. Општина Алексинац

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана седница Штаба за ванредне ситуације за територију општине Алексинац.

Одржана седница Штаба за ванредне ситуације: ограничава се рад коцкарница, отказан вашар

Због погоршања епидемиолошке ситуације, изазване ширењем заразне болести COVID-19 и проглашењем ванредне ситуације на територији општине Алексинац, донет је закључак којим се:

- Забрањује организовање традиционалног вашара у Алексинцу, предвиђеног за 28.08.2020. године, а у циљу заштите и спречавања ширења инфекције изазване вирусом „Covid-19“.

- Ограничава се рад коцкарница и слот клубова на територији општине Алексинац и то: у затвореним објектима од 7,00 до 20,00 часова, док ће рад у отвореним просторима-баштама бити од 7,00 до 23,00 часова.

- У затвореном простору коцкарница и слот клубова увести обавезно ношење маски и/или визира уз редуковање броја људи на одређеном простору како би се дистанца од 2 метара испоштовала.

- Поред напред поменутих мера примењују се посебне мере заштите становништва од заразних болести прописане у члану 9а став 1. Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 („Службени гласник РС“, број 66/20, 93/20, 94/20 и 100/20)

- Надзор над спровођењем прописаних мера вршиће Одељење за инспекцијске послове Општинске Управе општине Алексинац.

Седницом је преседавао Ненад Станковић, командант Штаба. Поред чланова Штаба у ужем саставу, седници штаба присуствовао је Бобан Џунић, члан Окружног Кризног Штаба и Далибор Радичевић и посланик у Народној скупштини Републике Србије.

Извештај о спровођењу мера заштите поднели су: др Сретен Вујошевић, директор Општe болнице и др Родољуб Живадиновић, директор Дома здравља Алексинац.


# Далибор Радичевић Родољуб Живадиновић Ненад Станковић штаб за ванредне ситуације Сретен Вујошевић Бобан Џунић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима