Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана седница Штаба за ванредне ситуације: ограничава се рад коцкарница, отказан вашар

rss

07.08.2020. Општина Алексинац

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана седница Штаба за ванредне ситуације за територију општине Алексинац.

Одржана седница Штаба за ванредне ситуације: ограничава се рад коцкарница, отказан вашар

Због погоршања епидемиолошке ситуације, изазване ширењем заразне болести COVID-19 и проглашењем ванредне ситуације на територији општине Алексинац, донет је закључак којим се:

- Забрањује организовање традиционалног вашара у Алексинцу, предвиђеног за 28.08.2020. године, а у циљу заштите и спречавања ширења инфекције изазване вирусом „Covid-19“.

- Ограничава се рад коцкарница и слот клубова на територији општине Алексинац и то: у затвореним објектима од 7,00 до 20,00 часова, док ће рад у отвореним просторима-баштама бити од 7,00 до 23,00 часова.

- У затвореном простору коцкарница и слот клубова увести обавезно ношење маски и/или визира уз редуковање броја људи на одређеном простору како би се дистанца од 2 метара испоштовала.

- Поред напред поменутих мера примењују се посебне мере заштите становништва од заразних болести прописане у члану 9а став 1. Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 („Службени гласник РС“, број 66/20, 93/20, 94/20 и 100/20)

- Надзор над спровођењем прописаних мера вршиће Одељење за инспекцијске послове Општинске Управе општине Алексинац.

Седницом је преседавао Ненад Станковић, командант Штаба. Поред чланова Штаба у ужем саставу, седници штаба присуствовао је Бобан Џунић, члан Окружног Кризног Штаба и Далибор Радичевић и посланик у Народној скупштини Републике Србије.

Извештај о спровођењу мера заштите поднели су: др Сретен Вујошевић, директор Општe болнице и др Родољуб Живадиновић, директор Дома здравља Алексинац.

Коментара: 3


# Далибор Радичевић Родољуб Живадиновић Ненад Станковић штаб за ванредне ситуације Сретен Вујошевић Бобан Џунић
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+2) (-)

  Ana 07.08.2020.
  Da li su dozvoljene promicije u restoranima? A organizuju se.

 • (+6) (-1)

  S 09.08.2020.
  "Команданте штаба", још увек нисте одговорили народу на питање у вези покварене, кичерајске, говњаве фонтане коју сте поставили уместо оне која је одлично радила неколико деценија и служила грађанима, а сада се чвари испред Гимназије. Дакле, када намеравате да ово говно склоните из центра и да нам вратите нашу стару, лепу и ФУНКЦИНАЛНУ фонтану, која уз то није целу ноћ звучала као да хорда ваших СНС-оваца врши малу нужду у центру града. Кад смо већ код вршења нужде (што мале што велике...јел), боље да сте један јавни нужник подигли уместо ове кичерице од које не може да се спава када ради.

 • (+2) (-)

  Sanja 09.08.2020.
  Šta je sa pekarama,do koliko bi one trebalo da rade?Do 20h ili 22h Hvala


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима