Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana sednica Štaba za vanredne situacije: ograničava se rad kockarnica, otkazan vašar

rss

07.08.2020. Opština Aleksinac

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana sednica Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac.

Održana sednica Štaba za vanredne situacije: ograničava se rad kockarnica, otkazan vašar

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, izazvane širenjem zarazne bolesti COVID-19 i proglašenjem vanredne situacije na teritoriji opštine Aleksinac, donet je zaključak kojim se:

- Zabranjuje organizovanje tradicionalnog vašara u Aleksincu, predviđenog za 28.08.2020. godine, a u cilju zaštite i sprečavanja širenja infekcije izazvane virusom „Covid-19“.

- Ograničava se rad kockarnica i slot klubova na teritoriji opštine Aleksinac i to: u zatvorenim objektima od 7,00 do 20,00 časova, dok će rad u otvorenim prostorima-baštama biti od 7,00 do 23,00 časova.

- U zatvorenom prostoru kockarnica i slot klubova uvesti obavezno nošenje maski i/ili vizira uz redukovanje broja ljudi na određenom prostoru kako bi se distanca od 2 metara ispoštovala.

- Pored napred pomenutih mera primenjuju se posebne mere zaštite stanovništva od zaraznih bolesti propisane u članu 9a stav 1. Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 („Službeni glasnik RS“, broj 66/20, 93/20, 94/20 i 100/20)

- Nadzor nad sprovođenjem propisanih mera vršiće Odeljenje za inspekcijske poslove Opštinske Uprave opštine Aleksinac.

Sednicom je presedavao Nenad Stanković, komandant Štaba. Pored članova Štaba u užem sastavu, sednici štaba prisustvovao je Boban Džunić, član Okružnog Kriznog Štaba i Dalibor Radičević i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Izveštaj o sprovođenju mera zaštite podneli su: dr Sreten Vujošević, direktor Opšte bolnice i dr Rodoljub Živadinović, direktor Doma zdravlja Aleksinac.

Komentara: 3


# Dalibor Radičević Rodoljub Živadinović Nenad Stanković štab za vanredne situacije Sreten Vujošević Boban Džunić
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+2) (-)

  Ana 07.08.2020.
  Da li su dozvoljene promicije u restoranima? A organizuju se.

 • (+6) (-1)

  S 09.08.2020.
  "Komandante štaba", još uvek niste odgovorili narodu na pitanje u vezi pokvarene, kičerajske, govnjave fontane koju ste postavili umesto one koja je odlično radila nekoliko decenija i služila građanima, a sada se čvari ispred Gimnazije. Dakle, kada nameravate da ovo govno sklonite iz centra i da nam vratite našu staru, lepu i FUNKCINALNU fontanu, koja uz to nije celu noć zvučala kao da horda vaših SNS-ovaca vrši malu nuždu u centru grada. Kad smo već kod vršenja nužde (što male što velike...jel), bolje da ste jedan javni nužnik podigli umesto ove kičerice od koje ne može da se spava kada radi.

 • (+2) (-)

  Sanja 09.08.2020.
  Šta je sa pekarama,do koliko bi one trebalo da rade?Do 20h ili 22h Hvala


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima