Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана седница Скупштине

rss

28.05.2014. Општина Алексинац

Јуче је у згради Општинске управе одржана 23. седница Скупштине општине Алексинац. Седницом је председавао Грујица Вељковић, председник Скупштине, а на дневном реду нашле су се 33 тачке.

Одржана седница Скупштине

На почетку седнице, Скупштина је усвојила предлоге одлука о престанку мандата одборницима Милану Вељковићу и Вукици Петровић. Милан Вељковић је као разлог своје оставке навео професионалне мотиве и захвалио се свима на сарадњи и разумевању. Вукица Петровић је своју оставку образложила личним разлозима, и истакла како сматра да током свог одборничког мандата није успела довољно да учини за крај у коме живи.

Највећи број тачака дневног реда односио се на именовања школских одбора основних и средњих школа са територије општине Алексинац. На седници су усвојени и предлози решења о разрешењу директора ЈНИРТВП „Реч радника“ и именовању вршиоца дужности директора овог предузећа. Досадашњи директор и народни посланик у новом сазиву Скупштине Републике Србије, Далибор Радичевић, поднео је оставку на ову функцију, а за вршиоца дужности директора изабрана је Александра Симић, главни и одговорни уредник АЛТ телевизије.

Осим тога, на седници су усвојени и: Европска повеља о родној равноправности на локалном нивоу, Локални акциони план за унапређење родне равноправности, планови детаљне регулације за насеља Вакуп и Бован, као и предлог Решења о додели јавних признања општине Алексинац за 2014. годину.

Коментара: 1


# Александра Симић општина скупштина Милан Вељковић Далибор Радичевић Вакуп Вукица Петровић Реч радника
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Objavite spisak nagradjenih 29.05.2014.
    Ko je dobio nagrade opstine?


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима