Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

50. седница Општинског већа: Подржани турски инвеститори

rss

30.01.2018.

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана 50. седница Општинског већа општине Алексинац. Седницом је председавао Ненад Станковић, председник општине, а на дневном реду нашло се 27 тачака.

50. седница Општинског већа: Подржани турски инвеститори

Најпре је усвојен предлог Закључка о покретању поступка за израду Елабората о оправданости отуђења грађевинског земљишта у јавној својини општине без накнаде. Основ за израду наведеног закључка је писмо о намерама, односно бизнис план који је достављен Општини Алексинац од стране турске компаније Ugur Balkuv Istanbul.

Усвојен је и предлог Одлуке о коефицијентима за обрачун и исплату плата запослених у Установи за одмор и рекреацију деце „Липовац“, као и предлог Решења о давању сагласности на измену и допуну Правилника о унутршњој организацији и систематизацији радних места Центра за културу и уметност.

Већници општине Алексинац усвојили су и предлог Решења о давању сагласности на Одлуку Надзорог одбора ЈКП „Водовод и каналаизација“ на ценовник радова на одржавању објеката за кишну канализацију и фонтана за 2018. годину.

Усвојен је и предлог Одлуке о расписивању конкурса у форми Јавног позива за суфинансирање пројеката из буџета Општине ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања за 2018. годину.

Општинско веће је дало сагласност и на предлоге решења о додели средстава за финансирање/или/и суфинансирање програма/пројеката удружења грађана у области културе, културно-уметничких друштава, цркве и верске заједнице, социо-хуманитарне области, заштите животне средине и удружења грађана припадника националних мањина у 2018. години.

Остале тачке дневног реда односиле су се на закључење вансудских поравнања са грађанима услед уједа паса.


# председник општине инвестиције општинско веће Ненад Станковић Турска удружења грађана земљиште
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима