Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

50. седница Општинског већа: Подржани турски инвеститори

rss

30.01.2018.

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана 50. седница Општинског већа општине Алексинац. Седницом је председавао Ненад Станковић, председник општине, а на дневном реду нашло се 27 тачака.

50. седница Општинског већа: Подржани турски инвеститори

Најпре је усвојен предлог Закључка о покретању поступка за израду Елабората о оправданости отуђења грађевинског земљишта у јавној својини општине без накнаде. Основ за израду наведеног закључка је писмо о намерама, односно бизнис план који је достављен Општини Алексинац од стране турске компаније Ugur Balkuv Istanbul.

Усвојен је и предлог Одлуке о коефицијентима за обрачун и исплату плата запослених у Установи за одмор и рекреацију деце „Липовац“, као и предлог Решења о давању сагласности на измену и допуну Правилника о унутршњој организацији и систематизацији радних места Центра за културу и уметност.

Већници општине Алексинац усвојили су и предлог Решења о давању сагласности на Одлуку Надзорог одбора ЈКП „Водовод и каналаизација“ на ценовник радова на одржавању објеката за кишну канализацију и фонтана за 2018. годину.

Усвојен је и предлог Одлуке о расписивању конкурса у форми Јавног позива за суфинансирање пројеката из буџета Општине ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања за 2018. годину.

Општинско веће је дало сагласност и на предлоге решења о додели средстава за финансирање/или/и суфинансирање програма/пројеката удружења грађана у области културе, културно-уметничких друштава, цркве и верске заједнице, социо-хуманитарне области, заштите животне средине и удружења грађана припадника националних мањина у 2018. години.

Остале тачке дневног реда односиле су се на закључење вансудских поравнања са грађанима услед уједа паса.

Коментара: 3


# председник општине инвестиције општинско веће Ненад Станковић Турска удружења грађана земљиште
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-2)

    Gradjanin 30.01.2018.
    Da li ce mo nakon ovog and momci svi da dobijem o turska drzavljanstva

  • (+1) (-2)

    misha665 02.02.2018.
    Podrska za Turske investitore,jako lep naslov.. izgleda da Srbima i ostalima koji ovde zive ne sleduje nikakva podrska za otpocinjanje posla,biznisa ili kako vec..srbi ne umeju da rade,proizvedu,izvezu,ali zato turci znaju,pa ajde da njima poklonimo zemljiste,damo novac za svakog zaposljenog radnika,umanjimo im dazbine i poreze. neka oni rade za sebe,a mi cemo za njih. Mozda neki mladi ljudi imaju ideje za biznis,mozda njima treba ustupiti neki poslovni prostor,halu ili zemljiste..ali ne,stranci imaju bolje ideje

  • (+1) (-2)

    Milance 05.02.2018.
    Da li mozete saznati koliko ima zaposljnih visoko obrazovanih Aleksincana u Grameru i koliko ce biti u Turskoj firmi biti zaposleno Aleksincana sa fakultetom. Molim redakciju da nam to kaze


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима