Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

50. sednica Opštinskog veća: Podržani turski investitori

rss

30.01.2018.

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana 50. sednica Opštinskog veća opštine Aleksinac. Sednicom je predsedavao Nenad Stanković, predsednik opštine, a na dnevnom redu našlo se 27 tačaka.

50. sednica Opštinskog veća: Podržani turski investitori

Najpre je usvojen predlog Zaključka o pokretanju postupka za izradu Elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine bez naknade. Osnov za izradu navedenog zaključka je pismo o namerama, odnosno biznis plan koji je dostavljen Opštini Aleksinac od strane turske kompanije Ugur Balkuv Istanbul.

Usvojen je i predlog Odluke o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u Ustanovi za odmor i rekreaciju dece „Lipovac“, kao i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na izmenu i dopunu Pravilnika o unutršnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta Centra za kulturu i umetnost.

Većnici opštine Aleksinac usvojili su i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku Nadzorog odbora JKP „Vodovod i kanalaizacija“ na cenovnik radova na održavanju objekata za kišnu kanalizaciju i fontana za 2018. godinu.

Usvojen je i predlog Odluke o raspisivanju konkursa u formi Javnog poziva za sufinansiranje projekata iz budžeta Opštine radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja za 2018. godinu.

Opštinsko veće je dalo saglasnost i na predloge rešenja o dodeli sredstava za finansiranje/ili/i sufinansiranje programa/projekata udruženja građana u oblasti kulture, kulturno-umetničkih društava, crkve i verske zajednice, socio-humanitarne oblasti, zaštite životne sredine i udruženja građana pripadnika nacionalnih manjina u 2018. godini.

Ostale tačke dnevnog reda odnosile su se na zaključenje vansudskih poravnanja sa građanima usled ujeda pasa.


# predsednik opštine investicije opštinsko veće Nenad Stanković Turska udruženja građana zemljište
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima