Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

50. sednica Opštinskog veća: Podržani turski investitori

rss

30.01.2018.

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana 50. sednica Opštinskog veća opštine Aleksinac. Sednicom je predsedavao Nenad Stanković, predsednik opštine, a na dnevnom redu našlo se 27 tačaka.

50. sednica Opštinskog veća: Podržani turski investitori

Najpre je usvojen predlog Zaključka o pokretanju postupka za izradu Elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine bez naknade. Osnov za izradu navedenog zaključka je pismo o namerama, odnosno biznis plan koji je dostavljen Opštini Aleksinac od strane turske kompanije Ugur Balkuv Istanbul.

Usvojen je i predlog Odluke o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u Ustanovi za odmor i rekreaciju dece „Lipovac“, kao i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na izmenu i dopunu Pravilnika o unutršnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta Centra za kulturu i umetnost.

Većnici opštine Aleksinac usvojili su i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku Nadzorog odbora JKP „Vodovod i kanalaizacija“ na cenovnik radova na održavanju objekata za kišnu kanalizaciju i fontana za 2018. godinu.

Usvojen je i predlog Odluke o raspisivanju konkursa u formi Javnog poziva za sufinansiranje projekata iz budžeta Opštine radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja za 2018. godinu.

Opštinsko veće je dalo saglasnost i na predloge rešenja o dodeli sredstava za finansiranje/ili/i sufinansiranje programa/projekata udruženja građana u oblasti kulture, kulturno-umetničkih društava, crkve i verske zajednice, socio-humanitarne oblasti, zaštite životne sredine i udruženja građana pripadnika nacionalnih manjina u 2018. godini.

Ostale tačke dnevnog reda odnosile su se na zaključenje vansudskih poravnanja sa građanima usled ujeda pasa.

Komentara: 3


# predsednik opštine investicije opštinsko veće Nenad Stanković Turska udruženja građana zemljište
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+16) (-2)

  Gradjanin 30.01.2018.
  Da li ce mo nakon ovog and momci svi da dobijem o turska drzavljanstva

 • (+18) (-2)

  misha665 02.02.2018.
  Podrska za Turske investitore,jako lep naslov.. izgleda da Srbima i ostalima koji ovde zive ne sleduje nikakva podrska za otpocinjanje posla,biznisa ili kako vec..srbi ne umeju da rade,proizvedu,izvezu,ali zato turci znaju,pa ajde da njima poklonimo zemljiste,damo novac za svakog zaposljenog radnika,umanjimo im dazbine i poreze. neka oni rade za sebe,a mi cemo za njih. Mozda neki mladi ljudi imaju ideje za biznis,mozda njima treba ustupiti neki poslovni prostor,halu ili zemljiste..ali ne,stranci imaju bolje ideje

 • (+3) (-2)

  Milance 05.02.2018.
  Da li mozete saznati koliko ima zaposljnih visoko obrazovanih Aleksincana u Grameru i koliko ce biti u Turskoj firmi biti zaposleno Aleksincana sa fakultetom. Molim redakciju da nam to kaze


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima