Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Oдржана 49. седница Општинског већа, долази турска фабрика трикотаже

rss

08.01.2018. Општина Алексинац

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана 49. седница Општинског већа општине Алексинац. Седницом је председавао Ненад Станковић, председник општине, а на дневном реду нашло се 11 тачака.

Oдржана 49. седница Општинског већа, долази турска фабрика трикотаже

Најпре је усвојен Предлог закључка о покретању поступка за израду елабората о оправданости отуђења грађевинског земљишта у јавној својини Општине. Ради се о продаји општинског земљишта у индустријској зони „Кукиш” компанији „Угур Балкув” из Истанбула.

Како пише портал Алпрес Чедомир Ракић је образложио да ова турска компанија планира изградњу фабрике трикотаже на површини од око 4.000 квадратних метара и захваљујући овој инвестицији запослиће се најмање 225 радника. Уредбом Владе Републике Србије прописано је да за пројекте локалног економског развоја, цена земљишта буде мања од тржишне. Почетак изградње фабрике у коју ће турски инвеститор уложити 4 милиона евра без икаквих потраживања од државе, планира се у року од шест месеци од закључења уговора.

Усвојен је и Предлог правилника о изменама и допунама Правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи и Правобранилаштву општине Алексинац.

Алексиначки већници усвојили су и Нацрт одлуке о припајању установе Завичајни музеј установи Центар за културу и уметност Алексинац.

Затим су усвојени и предлози решења о давању сагласности за финансирање радника Центра за социјални рад општине Алексинац.

Усвојен је и Предлог решења о давању сагласности на Одлуку Надзорног одбора ЈП за путеве и стамбено-комуналну делатност о усвајању ценовника на редовном одржавању хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализације на улицама у Алексинцу и општинским путевима.

Остале 2 тачке дневног реда односиле су се на закључење вансудских поравнања са грађанима општине Алексинац услед уједа паса, а из општинског буџета биће издвојено 56 хиљада динара за ову намену.


# председник општине Чедомир Ракић инвестиције саобраћај Центар за културу и уметност општинско веће Ненад Станковић Турска Завичајни музеј
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима