Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Oдржана 53. седница Општинског већа

rss

23.03.2018.

У сали Скупштине општине Алексинац одржана 53. седница Општинског већа општине Алексинац.
Седницом је председавао Ненад Станковић, председник општине, а на дневном реду нашло се 35 тачака.

Oдржана 53. седница Општинског већа

Најпре је утврђен Нацрт Одлуке о утврђивању минималне накнаде за текуће и инвестиционо одржавање зграда и накнаде за рад принудног управника у стембеними стембено – пословним зградама на територији општине. Законом о становању и одржавањи зграда прописано је да Јединица локалне самоуправе донесе акт о минималној висини износа о текућем одржавању зграда, акт о висини износа накнаде коју плаћају власници посебних делова у случају принудно постављеног стечајног управника, као и акт о минималној висини износа издвајања на име трошкова инвестиионог одржавања заједничких делова зграде, у циљу остваривања јавног интереса.

Већници општине Алексинац утврдили су и Нацрт Решења о усвајању Извештаја о раду Савета за здравље општине Алексинац за 2017. годину.

Усвојен је и Предлог Решења о учешћу општине Алексинац, у оквиру другог позива за прикупљање предлога пројеката Interreg – IPA, Програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија.

Алексиначки већници усвојили су и предлоге решења о давању сагласности на правилнике о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у установама и предузећима чији је оснивач Општина Алексинац. Наиме, ради се о усклађивању систематизације радних места за измењеним законом и каталогом радних места.

Усвојени су и предлози закључака о усвајању извештаја о уторшеним и оправданим средствима програмске активности Развој спорта и омладине, Удружења грађана, Информисање, Културно – уметничких друштава и припадника национилних мањина за 2017. годину.

Затим је усвојен и Предлог Закључка којим се утврђује Програм мера подршке за споровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Алексинац за 2018. годину и упућује надлежном министарству на сагласност.

Усвојен је и Предлог Одлуке о организацији и раду органа општине Алексинац за време ратног и ванредног стања.

Остале тачке дневног реда односиле су се на вансудска поравнања са грађанима општине услед уједа паса луталица.


# председник општине општина општинско веће Ненад Станковић удружења грађана
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима