Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана 4. седница Скупштине општине Алексинац: Усвојена стратегија економског развоја

rss

30.06.2016.

У четвртак, 29. јуна, одржана је 4. седница СО Алексинац. На дневном реду седнице нашло се 25 тачака.

извор: Општина Алексинац

Одборници су најпре потврдили мандат одборнику Горану Ђокићу из Шурића, са Изборне листе „Одговорно за Алексинац - Иван Димић“.

У даљем раду Скупштине, усвојен је Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Алексинац за 2016. годину.

Наиме, другим изменама и допунама Одлуке о буџету општине Алексинац за 2016. годину извршено је увећање јавних прихода из средстава буџета за 28.792.546 динара. У оквиру ових средстава 11.392.546 динара односи се на наменска трансферна средства из буџета Републике и то 5.550.000 динара су средства Комесаријата за избеглице, а 5.842.546 динара су средства наменског трансфера за социјалу, на основу уговора о наменским трансферима између министарства за рад, запошљавања, борачка и социјална питања и општине Алексинац. Остатак средстава у износу од 17.400.000 динара односи се на увећање ненаменских прихода буџета, при чему су приходи од пореза на зараде увећани за 10.000.000 динара, приходи од пореза на остале приходе за 4.000.000 динара.

Одборници алексиначке Скупштини, на свом 4. заседању усвојили су и три важна стратешка документа. Најпре је усвојена Одлука о усвајању Стратегије локалног економског развоја општине Алексинац 2016-2020., као и њен пратећи документ, Акциони план имплементације, мониторинга и евалуације Стратегије.

Стратегија локалног економског развоја општине Алексинац за период од 2016. до 2020. године је врло значајан документ, који је у складу са Стратегијом одрживог развоја општине Алексинац за период од 2010-2020. године, кажу из општине.

У наредном периоду наша редакција ће се позабавити овим документом. Надамо се да ће ова документација бити јавно доступна, јер је општински сајт веома неажуран (многи подаци су везани за 2014. годину)

Стратегија је обухватила и сјединила реализацију ревидираних циљева и мера Стратешког плана за развој малих и средњих предузећа и предузетништва на територији општине Алексинац за период од 2008-2013. године и Стратешког плана економског развоја општине Алексинац 2006-2016. године, као јединствен документ који ће обезбедити основ за идентификацију области и јасну процену потенцијала општине.

Акциони план имплементације, мониторинга и евалуације Стратегије локалног економског развоја представља документ који ће дефинисати појединачне пројекте, успоставити систем управљања и праћења реализације Стратегије.

Одборници су, такође, усвојили и Одлуку о усвајању Плана капиталних инвестиција општине Алексинац за период 2016-2019. године. Реч је о јавном стратешком документу којим се одређују главне смернице инвестиционог развоја општине за следеће четири године. План капиталних инвестиција израђен је уз техничку подршку коју финансирају Европска унија и Влада Швајцарске преко Програма европског партнерства са Општинама - Европски ПРОГРЕС.

У наставку, усвојен је Програм пословања ЈП Дирекције за урбанизам и изградњу општине Алексинац за 2016. годину, извештаји о раду појединих јавних предузећа за 2015. годину, Одлука о изменама и допунама Одлуке о организацији Општинске управе општине Алексинац, као и Извештај о раду Општинске управе.
На крају седнице, усвојени су предлози решења о разрешењу и именовању скупштинских комисија.


# Иван Димић инвестиције скупштина Дирекција Шурић сајт Европски прогрес стратегија Одговорно за Алексинац Горан Ђокић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима