Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана 17. седница Скупштине општине Алексинац

rss

13.03.2022. Општина Алексинац

У петак је одржана 17. седница Скупштине општине Алексинац. Пред одборницима се нашла 21 тачка дневног реда.

Одржана 17. седница Скупштине општине Алексинац

Пре почетка рада Скупштине по дневном реду, извештај о раду локалне самоуправе између две скупштине, као и најаву неких у наредном периоду изнeла је заменица председника општине Алексинац Маријана Радивојевић. Она је упознала јавност са радовима који су настављени, међу којима су санације коловоза улице Војске Југославије, Вука Караџића и Мајора Тепића, као и изградња кружног тока на улазу у Алексинац. Било је речи и о изградњи фекалне канализације у делу улице Скојевске у Алексинцу. Најављени су радови на уређењу дворишта иза катастра са израдом паркинг простора, као и многе друге активности које су у плану за општину Алексинац.

На данашњем заседању усвојен је предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету општине Алексинац за 2022. годину са извештајем комисије за статут и прописе, комисије за привреду и финансије, комисије за јавне службе и комисије за урбанизам и стамбено-комуналну делатност.

Затим су усвојени предлог одлуке о приступању изради просторног плана општине Алексинац за период 2022-2032. године и предлог одлуке о изради стратешке процене утицаја просторног плана општине Алексинац за период 2022-2032. године на животну средину са извештајем комисије за статут и прописе и комисије за урбанизам и стамбено – комуналну делатност.

Алексиначки одборници усвојили су предлог одлуке о програму мера подршке за спровођење пољопривредне политике руралног развоја општине Алексинац за 2022. годину.

Одборници Скупштине општине Алексинац на свом 17. заседању, усвојили су предлог решења о именовању директора Јавног комуналног предузећа „Комуналне услуге“ Алексинац и предлог решења о именовању директора Јавног предузећа за путеве и стамбено комуналну делатност општине Алексинац са извештајем административно-мандатне комисије.


# Алексинац општина скупштина седница
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима