Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 17. sednica Skupštine opštine Aleksinac

rss

13.03.2022. Opština Aleksinac

U petak je održana 17. sednica Skupštine opštine Aleksinac. Pred odbornicima se našla 21 tačka dnevnog reda.

Održana 17. sednica Skupštine opštine Aleksinac

Pre početka rada Skupštine po dnevnom redu, izveštaj o radu lokalne samouprave između dve skupštine, kao i najavu nekih u narednom periodu iznela je zamenica predsednika opštine Aleksinac Marijana Radivojević. Ona je upoznala javnost sa radovima koji su nastavljeni, među kojima su sanacije kolovoza ulice Vojske Jugoslavije, Vuka Karadžića i Majora Tepića, kao i izgradnja kružnog toka na ulazu u Aleksinac. Bilo je reči i o izgradnji fekalne kanalizacije u delu ulice Skojevske u Aleksincu. Najavljeni su radovi na uređenju dvorišta iza katastra sa izradom parking prostora, kao i mnoge druge aktivnosti koje su u planu za opštinu Aleksinac.

Na današnjem zasedanju usvojen je predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine Aleksinac za 2022. godinu sa izveštajem komisije za statut i propise, komisije za privredu i finansije, komisije za javne službe i komisije za urbanizam i stambeno-komunalnu delatnost.

Zatim su usvojeni predlog odluke o pristupanju izradi prostornog plana opštine Aleksinac za period 2022-2032. godine i predlog odluke o izradi strateške procene uticaja prostornog plana opštine Aleksinac za period 2022-2032. godine na životnu sredinu sa izveštajem komisije za statut i propise i komisije za urbanizam i stambeno – komunalnu delatnost.

Aleksinački odbornici usvojili su predlog odluke o programu mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike ruralnog razvoja opštine Aleksinac za 2022. godinu.

Odbornici Skupštine opštine Aleksinac na svom 17. zasedanju, usvojili su predlog rešenja o imenovanju direktora Javnog komunalnog preduzeća „Komunalne usluge“ Aleksinac i predlog rešenja o imenovanju direktora Javnog preduzeća za puteve i stambeno komunalnu delatnost opštine Aleksinac sa izveštajem administrativno-mandatne komisije.


# Aleksinac opština skupština sednica
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima