Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Утврђене цене програма васпитања у ПУ "Лане" за 2021. годину

rss

29.12.2020. Општина Алексинац

Данас је у сали Дома културе одржана седма седница Скупштине општине Алексинац. На дневном реду нашло се 36 тачака.

Фото: Општина Алексинац

Усвојен је предлог одлуке о социјалној заштити општине Алексинац, према којој се уводе три нове услуге: лични пратилац детета, право на плаћање интернатског смештаја деци са сметњама у развоју основношколског узраста и право на регресирану месечну карту ђака путника средњошколског узраста и бесплатну карту ђака путника основношколског узраста.

Усвојен је и Нацрт одлуке о утврђивању економске цене програма васпитања и образовања у ПУ "Лане" за 2021. годину. Према одлуци економска цена програма образовња и васпитања износи 30.923 динара, односно 6.184 динара (20%) представља учешће корисника услуга, док се учешће локалне самоуправе утврђује у износу од 24.738 динара (80%).

Одборници усвојили су и предлог одлуке о поверавању обављања комуналних делатности алексиначким јавним предузећима.

Усвојен је и предлог одлуке о измени одлуке о приступању изради локалног акционог плана за младе, плана развоја и плана одрживе урбане мобилности општине Алексинац.

Затим је дата сагласнот на програме рада и финасијске планове јавних предузећа и установа.

Одборници Скупштине општине на крају седнице усвојили су предлог решења према коме се за вршиоца дужности ЈП за путеве и стамбено - комуналну делатност општине Алексинац, именује Новица Драгићевић, дипломирани инжењер електронике из Алексинца.


# Алексинац скупштина седница Новица Драгићевић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима