Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана 12. седница Скупштине општине Алексинац

rss

24.09.2021. Општина Алексинац

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац, одржана 12. седница Скупштине општине Алексинац. На дневном реду нашло се 26 тачака.

Одржана 12. седница Скупштине општине Алексинац

Било је речи и о реконтрукцији крова на дому у МЗ Тешица, најави радова у улици Вука Караџића, као и изградњи кружног тока на улазу у Алексинац, као и многе друге активности које нас очекују у наредном периоду.

Усвојени су и предлог одлуке о усвајању плана одрживе урбане мобилности општине Алексинац за период 2021.– 2031. године са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за урбанизам и стамбено-комуналну делатност, предлог одлуке о усвајању Локалног акционог плана за унапређење родне равноправности општине Алексинац за период 2021-2025. године са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за јавне службе, предлог одлуке о постављању и уклањању мањих монтажних, покретних и других објеката привременог карактера на површинама јавне намене и другим површинама на територији општине Алексинац са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за урбанизам и стамбено-комуналну делатност.

Предлог одлуке о покретању поступка реализације пројекта јавно приватног партнерства са или без елемената концесије за обављање комуналне делатности јавног осветљења на територији општине Алексинац, се такође нашао испред одборника СО, који је и усвојен.

Одборници СО Алексинац, усвојили су и предлог одлуке о бесповратном суфинансирању активности на инвестиционом одржавању и унапређењу својстава зграда и мера енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова на територији општине Алексинац са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за урбанизам и стамбено-комуналну делатност.

Разматрало се и о предлогу одлуке о измени одлуке о оснивању Градског позоришта „Театар 91“ Алексинац са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за јавне службе, као и Предлогу Одлуке о измени Одлуке о оснивању Центра за културу и уметност Алексинац са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за јавне службе, који су касније и усвојени.

На данашњој седници СО било је речи о директору Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“ Алексинац са извештајем Административно-мандатне комисије, чији је мандат истекао, али је усвојен предлог решења о именовању вршиоца дужности директора.


# Алексинац општина скупштина Далибор Радичевић Театар 91
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима