Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана 12. седница Скупштине општине Алексинац

rss

24.09.2021. Општина Алексинац

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац, одржана 12. седница Скупштине општине Алексинац. На дневном реду нашло се 26 тачака.

Одржана 12. седница Скупштине општине Алексинац

Било је речи и о реконтрукцији крова на дому у МЗ Тешица, најави радова у улици Вука Караџића, као и изградњи кружног тока на улазу у Алексинац, као и многе друге активности које нас очекују у наредном периоду.

Усвојени су и предлог одлуке о усвајању плана одрживе урбане мобилности општине Алексинац за период 2021.– 2031. године са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за урбанизам и стамбено-комуналну делатност, предлог одлуке о усвајању Локалног акционог плана за унапређење родне равноправности општине Алексинац за период 2021-2025. године са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за јавне службе, предлог одлуке о постављању и уклањању мањих монтажних, покретних и других објеката привременог карактера на површинама јавне намене и другим површинама на територији општине Алексинац са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за урбанизам и стамбено-комуналну делатност.

Предлог одлуке о покретању поступка реализације пројекта јавно приватног партнерства са или без елемената концесије за обављање комуналне делатности јавног осветљења на територији општине Алексинац, се такође нашао испред одборника СО, који је и усвојен.

Одборници СО Алексинац, усвојили су и предлог одлуке о бесповратном суфинансирању активности на инвестиционом одржавању и унапређењу својстава зграда и мера енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова на територији општине Алексинац са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за урбанизам и стамбено-комуналну делатност.

Разматрало се и о предлогу одлуке о измени одлуке о оснивању Градског позоришта „Театар 91“ Алексинац са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за јавне службе, као и Предлогу Одлуке о измени Одлуке о оснивању Центра за културу и уметност Алексинац са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за јавне службе, који су касније и усвојени.

На данашњој седници СО било је речи о директору Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“ Алексинац са извештајем Административно-мандатне комисије, чији је мандат истекао, али је усвојен предлог решења о именовању вршиоца дужности директора.

Коментара: 2


# Алексинац општина скупштина Далибор Радичевић
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+10) (-1)

  Mika 24.09.2021.
  Strasno. Postavili nezakonitog direktora. Dali su upoznati odbornici sta su i koga glasali. Dva puta vd direktor?! Zakon to ne dozvoljava. Odgovara će oni koji ga postavili.

 • (+8) (-3)

  Stanar 30.09.2021.
  Sad kad ste doneli odluku o uklanjanju objekata da uklonite sve garaze oko stabenih zgrada i uvedete parkiranje u red. Kako neko moze da ima rezervisano mesto za parkiranje sa garazom a neko ne moze?
  Ili mogu svi da imaju garaze ili ne moze niko da ima .Ako ste to dozvolii za privilegovane onda im naplatite po vazecem cenovniku godisnje rezervisano garazno mesto u iznosu od 150.000 dinara.
  Jedan stanar ima garazu a drugi je nema , uklonite sve da bude za sve isto .


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима