Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Откривање спомен плоче у Брадарцу

rss

08.07.2021. Општина Алексинац

Дан устанка у Србији против фашизма у Другом светском рату, 7. јули, обележен је полагањем цвећа код Споменика слободе у градском парку Брђанка.

Откривање спомен плоче у Брадарцу

Цвеће су положили: делегација локалне самоуправе на челу са Маријаном Радивојевић, заменицом председника општине годлексинац, Удружење бораца НОР-а, Удружење резервних војних старешина и Удружење пензионера.

Обележавање 80 година од почетка борбе против фашистичког окупатора организовао је Одбор за обележавање празника, годишњица и јубилеја општине Алексинац.

Полагањем цвећа на спомен обележја, 7. јули је обележен и у селима Бобовиште, Мозгово, Радевац, Љуптен, Доњи Адровац, Краљево, Нозрина...

Иначе, Дан устанка је био државни празник у Социјалистичкој Репиблици Србији и Републици Србији од 1945. - 2001. године и прослављао се 7. јула.

Откривање спомен плоче у Брадарцу

У селу Брадарац откривена је спомен - плоча страдалима током балканских ратова, у Првом светском рату, страдалима у НОР- у, као и страдалима са територије бивше Југославије током ратова 90-их година.

Спомен - плочу открила је заменица председника општине Алексинац Маријана Радивојевић.

На овом месту, како је најављено и наредних година биће одржаване манифестације у знак сећања на све жртве рата и браниоце отаџбине. Откривању спомен-плоче присуствовали су представници Месне заједнице овог села као и бројни мештани.

Иницијативу за постављање овог обележја покренули су мештани села Брадарац.


# Бобовиште Доњи Адровац Брадарац дан устанка
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима