Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Otkrivanje spomen ploče u Bradarcu

rss

08.07.2021. Opština Aleksinac

Dan ustanka u Srbiji protiv fašizma u Drugom svetskom ratu, 7. juli, obeležen je polaganjem cveća kod Spomenika slobode u gradskom parku Brđanka.

Otkrivanje spomen ploče u Bradarcu

Cveće su položili: delegacija lokalne samouprave na čelu sa Marijanom Radivojević, zamenicom predsednika opštine godleksinac, Udruženje boraca NOR-a, Udruženje rezervnih vojnih starešina i Udruženje penzionera.

Obeležavanje 80 godina od početka borbe protiv fašističkog okupatora organizovao je Odbor za obeležavanje praznika, godišnjica i jubileja opštine Aleksinac.

Polaganjem cveća na spomen obeležja, 7. juli je obeležen i u selima Bobovište, Mozgovo, Radevac, Ljupten, Donji Adrovac, Kraljevo, Nozrina...

Inače, Dan ustanka je bio državni praznik u Socijalističkoj Repiblici Srbiji i Republici Srbiji od 1945. - 2001. godine i proslavljao se 7. jula.

Otkrivanje spomen ploče u Bradarcu

U selu Bradarac otkrivena je spomen - ploča stradalima tokom balkanskih ratova, u Prvom svetskom ratu, stradalima u NOR- u, kao i stradalima sa teritorije bivše Jugoslavije tokom ratova 90-ih godina.

Spomen - ploču otkrila je zamenica predsednika opštine Aleksinac Marijana Radivojević.

Na ovom mestu, kako je najavljeno i narednih godina biće održavane manifestacije u znak sećanja na sve žrtve rata i branioce otadžbine. Otkrivanju spomen-ploče prisustvovali su predstavnici Mesne zajednice ovog sela kao i brojni meštani.

Inicijativu za postavljanje ovog obeležja pokrenuli su meštani sela Bradarac.


# Bobovište Donji Adrovac Bradarac dan ustanka
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima