Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Још 30.000 евра за Плато код Дома културе

rss

08.06.2014. Д. Остојић

Иако је у јавности фигурирала укупна цена од 300.000 евра за обе фазе изградње Платоа код Дома културе, та цифра није коначна. Наиме за завршетак Платоа потребно је урадити и електро машинске инсталације за фонтане испред главног улаза у Дом културе.

Још 30.000 евра за Плато код Дома културе

Алексинац.Нет је дошао у посед документа у коме се види да је Дирекција планирала 3,300 000 динара за поставку електромашинских елемената за две фонтане на Платоу.

За сада немам потврду да ли је то уједно и завршна фаза изградње Платоа, или се ускоро планирају још неки радови на уређењу простора испред Дома културе.

Као неко ко од почека прати причу око Платоа, сматрам да је реч о лепо изграђеном и реновираном простору, али искрено и даље заступам тезу да је 300.000 евра требало паметније уложити, пре свега у решавање проблема запошљавања. Ево само неких од предлога шта је општина могла да уради са 300.000 евра.

-Обезбедити по 3000 евра бесповратне помоћи за сваког ко жели да запосли једног радника у сектору производње. На тај начин би 100 људи дошло до посла.
-Расписати конкурс за стурт уп кредите, за самозапошљавање. Свако ко реши да започне посао, добија 3.000 евра за опрему, или ако опрему има, за плаћање административних трошкова легалног пословања

- За 300.000 евра је било могуће откупити део касарне и започети изградњу мини индустријске зоне.

Има још пуно идеја, и још једном истичем, лепо је имати луксузан Плато у центру града, али у општини где је огромна незапосленост, Плато не сме бити приоритет.
Приоритет мора бити решавање питања незапослености

 

Коментара: 2


# општина плато Дирекција Алексинац.Нет
@aleksinacnet @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+1) (-0)

  Joj 09.06.2014.
  Kakvo bre otkupljivanje dela kasarnr? Imamo gomilu praznih hala samo u Kuki[u a plus ostali delovi grada.

 • (+1) (-0)

  EJ OPSTINO,BRUKO JEDNA!!!!!!!!!!! 09.06.2014.
  ZAR TOLIKO PARA,U STA?
  BRUKE JEDNE!
  SRAM VAS BILO!
  POGLEDAJTE KOLIKO LJUDI JE BEZ POSLA,GLADNIH,POGLEDAJTE STA VAM RADI OMLADINA BEZ POSLA! POGLEDAJTE SE I VI U OGLEDALA PA PLJUNITE U NJIH!
  A TI CEDO?CEDO,CEDO,OBECAVAO SI...PRICAO KAKO SE KASARNA MOZE ISKORISTITI...AL STA TE BRIGA,TI SI ZBRINUT,SVI TVOJI,STO BI O JOS NEKOM BRINUO..
  EJ OPSTINARI,SRAM VAS BILO!
  BRUKA STE VI ZA OVAJ GRAD!


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима