Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

За незапослене само 0,23% буџета општине

rss

20.02.2014. Д. Остојић, фото:Радио Алексинац

На последњој седници локалног парламента једна од тема која је изазвала највећу пажњу јесте питање решавања проблема незапослених.

За незапослене само 0,23% буџета општине

Локална власт планира да реши тај проблем кроз Локални акциони план за запошљавање. За финансирање проблема незапослених предвиђено је 3 милиона динара и то за програм јавних радова и Прве шансе. Овакав предлог локалне власти наишао је на оштре критике опозиције. Међу најактивнијима је био одборник Демократске странке, Горан Петковић:

"У Алексинцу је 57% незапослених, сматрам да је три милиона динара јако мало за решавање питања незапослености.Ако се зна да је буџет општине 1,3 милијарде динара, за незапослене је издвојено само 0,23% буџета. Зар је могуће да за Плато код Дома културе могли да буде издвојено 300.000 евра, а за незапослене 30.000 евра. Општина је 4 пута више пара дала за куповину нових аутомобила, преко 120.000 евра, а за јавне радове и Прву шансу само 3.000.000 динара."

За коментар смо позвали тројицу одборника локалне власти. Иако су се у потпунисти сложили са аргументима Горана Петковића, многи одборници нису желели да јавно коментаришу ову тему. Само су кратко поручили:

"Остојићу, јесте мало пара и ми то знамо, али морамо да гласамо. Молим те не наводи наша имена."


# Горан Петковић буџет општина плато незапосленост Душан Остојић аутомобил
@zubarcina @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима