Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Душанка нађена мртва у купатилу, Мирослав без свести пребачен у болницу

rss

27.01.2018. Блиц, Телеграф, Алексинац.Нет

Беживотно тело старице Душанке Миљковић пронађено је данас око 14.15 часова у породичној кући у селу Љуптен код Алексинца, док је њен супруг Мирослав Миљковић (76) превезен у алексиначку болницу у несвесном стању.

Душанка нађена мртва у купатилу, Мирослав без свести пребачен у болницу

Први налази указују на могућност да је брачни пар претучен у току пљачке, али природа повреда Мирослава и узрок смрти Душанке званично још нису утврђени.

Несрећне старце у купатилу је пронашла комшиница Живица Савић на молбу њихове кћери Миланке Видановић која се забринула што јој се родитељи не јављају на телефон.

- Чим сам ушла у двориште почела сам да дозивам Милосава, а како одговора није било, ушла сам у кућу. Врата нису била закључана, па сам закорачила преко прага и чула кркљање из купатила. Помислила сам одмах да је шлогирао, јер му и раније није било добро…. Када сам ушла у купатило, следила сам се…. Душанка је лежала, нага до пола, није дисала а Милосав је кркљао поред ње….– објашњава ова жена.

Полиција је обавила увиђај и због разбацаних ствари посумњала на разбојништво. Међутим, налаз Института за судску медицину искључио је сумњу да је Душанка убијена јер нису пронађене никакве повреде. Из тог разлога а с обзиром на то да је она дуже време боловала од карцинома поглавине, установљено је да се ради о природној смрти.

У нишком Клиничком центру је саопштено да је Милосав у тешком стању.

- Пацијент је животно угрожен, налази се на респиратору, урадиће се дијагностика скенером да би се прецизно установило да ли има неких повреда. За сада је утврђено да има повреду слезине – речено је у овој здравственој установи. Међутим, како сазнајемо, све указује да је старац повреду слезине задобио приликом пада у купатилу.

Породица преминулих стараца посумњала је да су Душанка и Милосав жртве пљачке с обзиром на то да су први резултати истраге указивали на овакву могућност, а још нису били упознати са судско медицинским налазом.

Милосав је недавно продао њиву за неколико стотина евра. Прошле недеље је нудио мојој супрузи четири стотине, али она није хтела да их узме. Зато сумњамо да је то мотив што су нападнути. Тај новац нисмо нашли, али додуше није искључено ни да га је Милосав негде склонио – каже њихов зет Драгољуб Пејковић.

За сада нема информација да ли су супружници опљачкани или су у питању неке друге околности. Истрага је у току.


# Љуптен Општа болница смрт
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима