Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dušanka nađena mrtva u kupatilu, Miroslav bez svesti prebačen u bolnicu

rss

27.01.2018. Blic, Telegraf, Aleksinac.Net

Beživotno telo starice Dušanke Miljković pronađeno je danas oko 14.15 časova u porodičnoj kući u selu Ljupten kod Aleksinca, dok je njen suprug Miroslav Miljković (76) prevezen u aleksinačku bolnicu u nesvesnom stanju.

Dušanka nađena mrtva u kupatilu, Miroslav bez svesti prebačen u bolnicu

Prvi nalazi ukazuju na mogućnost da je bračni par pretučen u toku pljačke, ali priroda povreda Miroslava i uzrok smrti Dušanke zvanično još nisu utvrđeni.

Nesrećne starce u kupatilu je pronašla komšinica Živica Savić na molbu njihove kćeri Milanke Vidanović koja se zabrinula što joj se roditelji ne javljaju na telefon.

- Čim sam ušla u dvorište počela sam da dozivam Milosava, a kako odgovora nije bilo, ušla sam u kuću. Vrata nisu bila zaključana, pa sam zakoračila preko praga i čula krkljanje iz kupatila. Pomislila sam odmah da je šlogirao, jer mu i ranije nije bilo dobro…. Kada sam ušla u kupatilo, sledila sam se…. Dušanka je ležala, naga do pola, nije disala a Milosav je krkljao pored nje….– objašnjava ova žena.

Policija je obavila uviđaj i zbog razbacanih stvari posumnjala na razbojništvo. Međutim, nalaz Instituta za sudsku medicinu isključio je sumnju da je Dušanka ubijena jer nisu pronađene nikakve povrede. Iz tog razloga a s obzirom na to da je ona duže vreme bolovala od karcinoma poglavine, ustanovljeno je da se radi o prirodnoj smrti.

U niškom Kliničkom centru je saopšteno da je Milosav u teškom stanju.

- Pacijent je životno ugrožen, nalazi se na respiratoru, uradiće se dijagnostika skenerom da bi se precizno ustanovilo da li ima nekih povreda. Za sada je utvrđeno da ima povredu slezine – rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Međutim, kako saznajemo, sve ukazuje da je starac povredu slezine zadobio prilikom pada u kupatilu.

Porodica preminulih staraca posumnjala je da su Dušanka i Milosav žrtve pljačke s obzirom na to da su prvi rezultati istrage ukazivali na ovakvu mogućnost, a još nisu bili upoznati sa sudsko medicinskim nalazom.

Milosav je nedavno prodao njivu za nekoliko stotina evra. Prošle nedelje je nudio mojoj supruzi četiri stotine, ali ona nije htela da ih uzme. Zato sumnjamo da je to motiv što su napadnuti. Taj novac nismo našli, ali doduše nije isključeno ni da ga je Milosav negde sklonio – kaže njihov zet Dragoljub Pejković.

Za sada nema informacija da li su supružnici opljačkani ili su u pitanju neke druge okolnosti. Istraga je u toku.

Komentara: 0


# Ljupten Opšta bolnica smrt
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima