Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Саслушана три нова сведока у случају убиства породице Ђокић

rss

25.01.2022. Блиц

У Вишем јавном тужилаштву у Нишу данас су саслушани братаница убијеног Горана Ђокића, човек на чије се име водио ауто који је у поседу А. М., једног од браће Јојке и мештанин чији је син повређен у саобраћајној незгоди пре шест месеци а у којој је учествовао Стефан Џонић, сазнаје "Блиц".

Фото: архива

Андрија Магделинић, један од бранилаца браће Јојке, рекао је након данашњих саслушања у ВЈТ да искази три нова сведока "јасно говоре о томе да једино ко је кривично одговоран, јесте Горан Џонић".

- Наше клијенте сведоци уопште не терете својим исказима и јасно указују да су невини и да невини леже у затвору. И да су малтене они сами притворски таоци Горана Џонића - наводи Магдаленић.

Једна од сведокиња, братаница покојног Горана Ђокића, говорила је о околностима односа Горана Џонића и Ђокића, њихове блискости.

- Братаница је посведочила да си Горан Џонић и Горан Ђокић били веома блиски, да је Горан Џонић, био јако завидан, љубоморан на свог брата, да је волео да вређа људе, да је био агресиван - рекао је адвокат Андрија Магделинић.

Други бранилац Јојки адвокат Младен Магделинић рекао је да очекују одавно да се истрага заврши јер су се за то стекли услови.

- И тужилаштво и суд практично помажу Горану Џонићу на следећи начин - изгледа да се њему једино верује. Једино његова одбрана повезује моје брањенике са овим догађајем. Док год су они у притвору њему систем даје практично вештачко дисање, он верује да ће се можда на неки начин извући. Ми као браниоци када дођемо овде у тужилаштво питамо се да ли смо још увек у предмету јер се не дешава ништа у вези са њима. Надамо се да ће се истрага брзо завршити и да ће тужилаштво урадити оно што мора да уради - да обустави истрагу у односу на браћу А.М. и К.М. - рекао је Младен Магделинић.

Истрага стравичног злочина још је у току и сада се чекају вештачења снимака са камера из рејона Алексинца и Моравца, које треба да укажу куда су се кобне ноћи кретали Ђокићи и Горан Џонић, који је осумњичен да их је намамио, а потом брутално убио и њихова тела запалио.

Адвокат браће Џонић Филип Домазет рекао је да очекује да истрага буде окончана у наредна два месеца.

- Обзиром да још увек очекујемо да пристигну бројна вештачења, и форензичка и графолошка, није изгледно да ће бити у скоријем периоду али мислим да ће истрага морати да буде окончана у законском року од шест месеци, односно у наредна два месеца - рекао је Домазет.

Како сазнајемо, саслушани мушкарац на чије име је био регистрован ауто А.М. а који је инвалид, посведочио је да је ауто био регистрован последње четири године на његово име. Други сведок је отац дечка кога је Стефан Џонић ударио аутом у алкохолисаном стању, који је навео да није било никаквог новчаног потраживања према Стефану.

Истрага језивог убиства трочлане породице

Саслушањем троје нових сведока у Вишем јавном тужилаштву у Нишу настављена је истрага тешког убиства Горана (57), Гордане (56) и Лидије (26) Ђокић из Алексинца почињеног 27. септембра прошле године, за које су осумњичени и ухапшени његов брат од тетке Горан Џонић, двојица његових синова Милан и Стефан као и браћа А.М. и К.М. из Моравца позната под надимком Јојке.

Како је „Блиц“ писао, веће Апелационог суда у Нишу продужио је 14. јануара за још 60 дана притвор Горану Џонићу, његовим синовима Милану и Стефану као и браћи К.М. и А.М. Свима је притвор продужен јер је за поменуто кривично дело запрећена казна већа од 10 година а тежина дела и начин извршења су такви да су довели до узнемирења јавности.

Да подсетимо, због сумње да је починио тешко убиство, ухапшен је прво Ђокићев брат од тетке Горан Џонић (59) а потом и двојица његових синова Милан и Стефан Џонић које је он довео у сумњи да су умешани у злочин својим неодговорним изјавама. У пртвору су и браћа К. М. и А. М. из Моравца позната под надимком Јојке, које је Џонић именовао као планере ликвидације а једног од њих и наводно као главног егзекутора који је убио сво троје Ђокића, али осим његове изјаве ништа их друго не доводи у везу са убиством. За сада, прикупљени докази дирекно са злочином повезују једино Џонића.

Како је "Блиц" писао, сведоци су потврдили алибије припадника Војске Србије Стефана и ватогасца Милана да су кобне ноћи били на својим радним местима и да нису могли да их напуштају, као и браће К. М. и А. М. из Моравца од којих је један био кући са породицом а други у граду са девојком. Вештачење телефона Јојки, потврдило је и да је један од њих у критично време био на интернету и скидао неке материјале са сајта за продају аутомобила, а да локација другог брата није била ни близу места злочина, што се потврђено и исказом сведока.

Џонић покушава да сав терет свали на браћу Јојке, али је његова одбрана додатно је упала у ћорсокак јер је на омашио на препознавању осумњичене браће Јојки и њиховог пријатеља Д. П. у Полицијској станици Палилула у Нишу. Наиме, Џонић је између петорице мушкараца, од којих су двојица била браћа К. М. и А. М. препознао само једног од браће Јојки, али потпуно погрешно у односу на радње које је наводно предузимао, а које је описао у својој ранијој одбрани. Другог брата кога у ранијој одбрани именује као човека који је све организовао и убио Ђокиће, није препознао рекавши да он није у просторији „милион посто“, иако је стајао пред њим, као један од петорице мушкараца који су учествовали у препознавању. Трећег осумњиченог Д.П. који је у иностранству, а који је по Џонићевим речима био помагач, он је препознавао са фотографија, али га није препознао, што додатно компромитује његову одбрану.

На новцу који је пронађен закопан у воћњаку Џонићевог сина Стефана у време када је он био на терену, нађен је ДНК Горана Џонића, док је пиштољ из којег је почињено убиство пронађен добро сакривен у кући његове супруге Сузане у Алексинцу. Кобног дана Горан Џонић је уснимљен на безнзинској пумпи како точи гориво у канту а истог дана један мештанин га је довезао из Тешице, уз образложење да је мотор оставио код мајстора, иако је провером утврђено да је скутер био на поправци у августу. Обн је Џонића покупио код моста у овом селу, који је на мање од два километра од места где је касније нађен запаљен "пасат" Ђокића па се сумња да је 26.септембра, на дан када су Ђокићи последњи пут виђени живи, он у Тешици сакрио мотор који се вратио кући после злочина. У прилог те сумње иде и видео снимак на којем се види Џонићев жути скутер како се око четири часа из Тешице враћа ка Моравцу, локалним путем којим је два часа пре тога, после убиства трочлане породице, прошао њихов "пасат".

Извор


# Моравац полиција суд убиство саобраћај фотографија аутомобил суђење породица Ђокић Горан Џонић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима