Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

"Прошло је пет месеци, зашто се ништа не дешава са убицама?"

rss

07.02.2022. Блиц

Истрага против Џонића који се сумњичи да је умешан у убиство трочлане породице Ђокић из Алексинца због пара, ушла је у пети месец.

Фото: архива

Адвокати, породице убијених па и јавност у Нишу сматрају да се овај процес значајно одужио па постављају питање зашто надлежно тужилаштво до сада није подигло оптужницу и да се крене са суђењем.

Поред Џонића, притворени су и његови синови Стефан и Милан, као и комшије браћа Милошевић, познати као браћа Јојке чија прошлост има везе с криминалом, али према досадашњој истрази са овим убиством, немају никакве везе. Сва четворица имају алибије за критичну ноћ 27. септембра прошле године и заједничко им је то што их је првоосумњичени означио, али докази негирају Џонићеве тврдње.

Верица Ђокић, снаја убијеног Горана каже да бол за девером (57), његовом супругом Горданом (56) и братаницом Лидијом (25) не да није мања него је сваким даном све већа.

- Већ четири и по месеца чекамо да се нешто ново деси али ништа. И ми смо у некој неизвесности. Не могу и не желим ја да се мешам у рад суда, али сви сведоци су испитани, за његове синове су рекли да су били на послу те ноћи па мислим да је ово само његово дело. Не знам шта се чека - рекла је Ђокићева за Курир.

Она каже да бака Стојанки, мајци њеног покојног супруга, брата Горана Ђокића много тешко, да је смрт њених најближих увек на памети. Посебна туга у овој кући влада за убијеном Лидијом пред којом је био живот, а за којом бака Стојанка страшно тугује.

- Никако се не носи са тим. Како све ово преживљава само она зна. Ја лично нисам могла да претпоставим да је он могао тако нешто да уради. То ми није падало на памет. Њему је нешто припадало тешко на сахрани, али сви па и ја смо мислили да је то због шећера јер је дијабетичар и на инсулину годинама. Не ја, нико овде у селу није помислио да је то из неког другог разлога. Он је такав човек, само га паре занимају, ништа друго - испричала је Верица.

Ова жена, снаја убијеног Горана се иначе изузетно храбро држи свих ових месеци. Иако јој је много пута било тешко, чувала је бака Стојанку, а то и сада чини јер ову старицу сваки разговор о највећем губитку, много узнемирава.

Њих две су последње виделе убијене када су их испратили из Моравске улице где живе у Моравцу.

Адвокат Филип Домазет, заступник браће Џонић подвлачи да није остало много да се уради у истрази, али и каже да његови брањеници потпуно неправедно бораве у притвору.

- Није много тога остало да се заврши из истраге. Требало би да се вештаче неке ствари једног мог брањеника и један телефон који је нов, некоришћен и који припада такође једном од браће Џонић, мада не знам колико за то има потребе. Ове недеље би сва петорица осумњичена требала да се доведу у суд како би се потписивали и писали нешто јер су нађени неки папири у тим врећама с парама ваљда па је наложено графилошко вештачење, али то вероватно неће значајно утицати на истрагу. Да би тужилаштво подигло оптужбу мора да има доказе и за Џонића не могу да се изјашњавам, али за ову осталу четворицу, стварно нема ни једна ствар која их повезује с убиством - каже нишки адвокат Домазет.

Како сада ствари стоје, рок од шест месеци за истрагу истиче крајем марта, почетком априла, а нека мишљена говоре да ће тужилаштво исцрпети сво то време како би оптужница била "заковано" јака.

Да подсетимо, у ноћи између 26. и 27. септембра прошле године Ђокићи су били код мајке Стојанке и снаје Верице на ручку. Испратили су их нешто после поноћи за Алексинац и од тада их више нису видели. двадесетак дана након тога водила се истрага око њиховог нестанка, организована је претрага терена. У истом дану, 2. октобра је нађен спаљен њихов аутомобил "пасат" између села Трнава и Тешица, а њихова тела са прострелним ранама и запаљена на месту Дудине баре у Моравцу. Након тога је неко пријавио да је почетком октобра Горан Џонић вратио новац који је дуговао, а полицајци су га испитивали и притворили, У истрази је нађен пиштољ и за сада 43.000 евра у врећама које вуку порекло од убијених Ђокића.

Сам Џонић негира да је био егзекутор већ је на саслушањима говорио да су га на то приморала и уценила браћа Милошевић, а за чије присуство тада нема доказа. Он је на саслушањима споменуо и синове који су те ноћи били на послу, а на плацу једног од њих је био закопан део новца.

Извор


# Моравац полиција суд убиство аутомобил породица Ђокић Горан Џонић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима