Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Saslušana tri nova svedoka u slučaju ubistva porodice Đokić

rss

25.01.2022. Blic

U Višem javnom tužilaštvu u Nišu danas su saslušani bratanica ubijenog Gorana Đokića, čovek na čije se ime vodio auto koji je u posedu A. M., jednog od braće Jojke i meštanin čiji je sin povređen u saobraćajnoj nezgodi pre šest meseci a u kojoj je učestvovao Stefan Džonić, saznaje "Blic".

Foto: arhiva

Andrija Magdelinić, jedan od branilaca braće Jojke, rekao je nakon današnjih saslušanja u VJT da iskazi tri nova svedoka "jasno govore o tome da jedino ko je krivično odgovoran, jeste Goran Džonić".

- Naše klijente svedoci uopšte ne terete svojim iskazima i jasno ukazuju da su nevini i da nevini leže u zatvoru. I da su maltene oni sami pritvorski taoci Gorana Džonića - navodi Magdalenić.

Jedna od svedokinja, bratanica pokojnog Gorana Đokića, govorila je o okolnostima odnosa Gorana Džonića i Đokića, njihove bliskosti.

- Bratanica je posvedočila da si Goran Džonić i Goran Đokić bili veoma bliski, da je Goran Džonić, bio jako zavidan, ljubomoran na svog brata, da je voleo da vređa ljude, da je bio agresivan - rekao je advokat Andrija Magdelinić.

Drugi branilac Jojki advokat Mladen Magdelinić rekao je da očekuju odavno da se istraga završi jer su se za to stekli uslovi.

- I tužilaštvo i sud praktično pomažu Goranu Džoniću na sledeći način - izgleda da se njemu jedino veruje. Jedino njegova odbrana povezuje moje branjenike sa ovim događajem. Dok god su oni u pritvoru njemu sistem daje praktično veštačko disanje, on veruje da će se možda na neki način izvući. Mi kao branioci kada dođemo ovde u tužilaštvo pitamo se da li smo još uvek u predmetu jer se ne dešava ništa u vezi sa njima. Nadamo se da će se istraga brzo završiti i da će tužilaštvo uraditi ono što mora da uradi - da obustavi istragu u odnosu na braću A.M. i K.M. - rekao je Mladen Magdelinić.

Istraga stravičnog zločina još je u toku i sada se čekaju veštačenja snimaka sa kamera iz rejona Aleksinca i Moravca, koje treba da ukažu kuda su se kobne noći kretali Đokići i Goran Džonić, koji je osumnjičen da ih je namamio, a potom brutalno ubio i njihova tela zapalio.

Advokat braće Džonić Filip Domazet rekao je da očekuje da istraga bude okončana u naredna dva meseca.

- Obzirom da još uvek očekujemo da pristignu brojna veštačenja, i forenzička i grafološka, nije izgledno da će biti u skorijem periodu ali mislim da će istraga morati da bude okončana u zakonskom roku od šest meseci, odnosno u naredna dva meseca - rekao je Domazet.

Kako saznajemo, saslušani muškarac na čije ime je bio registrovan auto A.M. a koji je invalid, posvedočio je da je auto bio registrovan poslednje četiri godine na njegovo ime. Drugi svedok je otac dečka koga je Stefan Džonić udario autom u alkoholisanom stanju, koji je naveo da nije bilo nikakvog novčanog potraživanja prema Stefanu.

Istraga jezivog ubistva tročlane porodice

Saslušanjem troje novih svedoka u Višem javnom tužilaštvu u Nišu nastavljena je istraga teškog ubistva Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (26) Đokić iz Aleksinca počinjenog 27. septembra prošle godine, za koje su osumnjičeni i uhapšeni njegov brat od tetke Goran Džonić, dvojica njegovih sinova Milan i Stefan kao i braća A.M. i K.M. iz Moravca poznata pod nadimkom Jojke.

Kako je „Blic“ pisao, veće Apelacionog suda u Nišu produžio je 14. januara za još 60 dana pritvor Goranu Džoniću, njegovim sinovima Milanu i Stefanu kao i braći K.M. i A.M. Svima je pritvor produžen jer je za pomenuto krivično delo zaprećena kazna veća od 10 godina a težina dela i način izvršenja su takvi da su doveli do uznemirenja javnosti.

Da podsetimo, zbog sumnje da je počinio teško ubistvo, uhapšen je prvo Đokićev brat od tetke Goran Džonić (59) a potom i dvojica njegovih sinova Milan i Stefan Džonić koje je on doveo u sumnji da su umešani u zločin svojim neodgovornim izjavama. U prtvoru su i braća K. M. i A. M. iz Moravca poznata pod nadimkom Jojke, koje je Džonić imenovao kao planere likvidacije a jednog od njih i navodno kao glavnog egzekutora koji je ubio svo troje Đokića, ali osim njegove izjave ništa ih drugo ne dovodi u vezu sa ubistvom. Za sada, prikupljeni dokazi direkno sa zločinom povezuju jedino Džonića.

Kako je "Blic" pisao, svedoci su potvrdili alibije pripadnika Vojske Srbije Stefana i vatogasca Milana da su kobne noći bili na svojim radnim mestima i da nisu mogli da ih napuštaju, kao i braće K. M. i A. M. iz Moravca od kojih je jedan bio kući sa porodicom a drugi u gradu sa devojkom. Veštačenje telefona Jojki, potvrdilo je i da je jedan od njih u kritično vreme bio na internetu i skidao neke materijale sa sajta za prodaju automobila, a da lokacija drugog brata nije bila ni blizu mesta zločina, što se potvrđeno i iskazom svedoka.

Džonić pokušava da sav teret svali na braću Jojke, ali je njegova odbrana dodatno je upala u ćorsokak jer je na omašio na prepoznavanju osumnjičene braće Jojki i njihovog prijatelja D. P. u Policijskoj stanici Palilula u Nišu. Naime, Džonić je između petorice muškaraca, od kojih su dvojica bila braća K. M. i A. M. prepoznao samo jednog od braće Jojki, ali potpuno pogrešno u odnosu na radnje koje je navodno preduzimao, a koje je opisao u svojoj ranijoj odbrani. Drugog brata koga u ranijoj odbrani imenuje kao čoveka koji je sve organizovao i ubio Đokiće, nije prepoznao rekavši da on nije u prostoriji „milion posto“, iako je stajao pred njim, kao jedan od petorice muškaraca koji su učestvovali u prepoznavanju. Trećeg osumnjičenog D.P. koji je u inostranstvu, a koji je po Džonićevim rečima bio pomagač, on je prepoznavao sa fotografija, ali ga nije prepoznao, što dodatno kompromituje njegovu odbranu.

Na novcu koji je pronađen zakopan u voćnjaku Džonićevog sina Stefana u vreme kada je on bio na terenu, nađen je DNK Gorana Džonića, dok je pištolj iz kojeg je počinjeno ubistvo pronađen dobro sakriven u kući njegove supruge Suzane u Aleksincu. Kobnog dana Goran Džonić je usnimljen na beznzinskoj pumpi kako toči gorivo u kantu a istog dana jedan meštanin ga je dovezao iz Tešice, uz obrazloženje da je motor ostavio kod majstora, iako je proverom utvrđeno da je skuter bio na popravci u avgustu. Obn je Džonića pokupio kod mosta u ovom selu, koji je na manje od dva kilometra od mesta gde je kasnije nađen zapaljen "pasat" Đokića pa se sumnja da je 26.septembra, na dan kada su Đokići poslednji put viđeni živi, on u Tešici sakrio motor koji se vratio kući posle zločina. U prilog te sumnje ide i video snimak na kojem se vidi Džonićev žuti skuter kako se oko četiri časa iz Tešice vraća ka Moravcu, lokalnim putem kojim je dva časa pre toga, posle ubistva tročlane porodice, prošao njihov "pasat".

Izvor


# Moravac policija sud ubistvo saobraćaj fotografija automobil suđenje porodica Đokić Goran Džonić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima