Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Осумњичени доведен са лисицама на ногама, па правио хаос у судници

rss

08.02.2019. Блиц

Иван Константиновић (22) из Алексинца, који је оптужен да је 13. сепетмбра 2018. године у дворишту средње техничке школе "Прота Стеван Димитријевић" у том граду ножем покушао да убије Ненада Ђурића (37) председника Женског рукометног клуба, на почетку суђења у Вишем суду у Нишу негирао је све оптужбе које су му стављене на терет.

Осумњичени доведен са лисицама на ногама, па правио хаос у судници

Он је пред судским већем изјавио да је Ђурића само једном ударио, а да му је повреду ножем нанео наводно Александар Милић, који је сведок у овом случају, а са којим је Константиновић те ноћи био заједно у друштву.

Ђурић је пред судом, пак, поновио да му је убод ножем критичне ноћи нанео управо Константиновић.

Константиновић се оптужницом терети да је Ђурића сачекао у дворишту поред спосртске хале те да је стао пред њега са са ножем у десној руци рекавши: “Ту си, где ћеш сад”.

- Руком у којој је држао нож замахнуо је ножем у правцу предње леве стране грудног коша оштећеног, који се, да би избегао убод померио мало у страну те му је задао убодну рану ножем у витални део тела, предњу десну страну грудног коша у нивоу брадавице, која представља лаку телесну повреду. Али, дело није довршио јер га је оштећени одгурнуо, окренуо се и побегао у спортску халу, а окривљени га је јурио до улаза. Пошто га није стигао, побегао је са лица места и из града - стоји у оптужници Вишег тужилаштва.

Константиновић се међутим бранио да није он Ђурића убо ножем.

- Тачно је да сам га једном ударио у потиљак док сам га вукао да га одвојим од Милића кога је држао. Након што сам га одвукао, Милић је искористио прилику и задао му убод ножем услед чега се Ђурић затетурао и кренуо да бежи према хали. Потрчали смо за њим, али га нисмо стигли. Био сам уплашен те вечери јер сам био у друштву са Милићем који га је убо - рекао је Константиновић.

Он је навео да код себе није имао ни нож ни палицу.

На питање тужиоца зашто је трчао за Ђурићем ако је био уплашен, он је рекао да је трчао по инерцији јер су трчали и његови другови. Константиновић је рекао да је био уплашен за своју безбедност због ранијег сукоба његове породице са Ђурићем.

- Он је познат у Алексинцу као ММА борац, борио се у кавезима. Био сам у страху јер је приликом једног сукоба он мом оцу могао око да истера шрафцигером, милиметри су фалили. Његов кум ме је претукао чекићем и нанео ми тешке повреде - изјавио је Константиновић пред судом.

Ђурић је поновио пред судом да је по изласку из хале кренуо кући када је пред њега стао Константиновић са ножем у рукама и запитао га: “Где ћеш сад”, а потом замахнуо ножем.

- Измакао сам се у страну, мислио сам да сам избегао убод, али ме је закачио. Почео је да прилази његов брат који је из појаса извадио палицу. Кренуо сам да бежим ка хали када сам видео да Милић и Марко Јовановић трче и покушавају да ми пресеку пут али ме нису ни такли јер су били најближе на два метра иза мене. У хали ми је спортски лекар дао пешкир и притиснуо рану из које је ишла крв - испричао је Ђурић пред судом.

Он је рекао да му није познато да се против њега води било какав кривични поступак због повређивања Ивана и чланова његове породице, али је потврдио да је некада био ММА борац.

Доведен са лисицама на ногама, добацивао оштећеном да лаже

Занимљиво је да је Константиновић на суђење доведен са лисицама и на рукама и на ногама. Ланци са његових ногу нису скинути ни током трајања главног претреса, што до сада није виђено у нишком суду.

Приликом Ђурићевог сведочења, Константиновић се са свог места у судници све време осмехивао и добацивао му да лаже. На опомену судије да не сме да добације Константиновић је наставио:

- Па лаже, мајке ми.

Нападнут јер се супроставио насилницима

Ђурић је за Блиц испричао одмах после инцидента да је нападнут јер се крајем јула обратио алексиначкој јавности отвореним писмом, тражећи да се стане на пут групи насилника који малтретирају омладину у том граду а којима нико не сме да се супростави.

На видео снимку вређао тужиоце

Случај је својевремено привукао доста пажње и због видео снимака које је ухапшени Константиновић раније постављано на друштвене мреже. На једном снимку које је настао пре последњег инцидента  испред хале, Константиновић уз псовке обраћа јавним тужиоцима у Нишу и Алексинцу, док је на дугом забележио мобилним телефоном једно своје привођење ...


# друштвене мреже Техничка школа Прота С. Димитријевић суђење Ненад Ђурић Иван Константиновић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима