Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Тренер рукометног клуба крвав улетео на тренинг да побегне од нападача

rss

13.09.2018.

Алексинчанин Ненад Ђурић избоден је вечерас ножем око 20.35 часова код спортске хале у Алексинцу.

Тренер рукометног клуба крвав улетео на тренинг да побегне од нападача

Њега је, према првим сазнањима, напала група од четири нападача од којих је један био наоружан ножем, а након чега је пребачен у Клинички центар у Нишу.

Како незванично сазнајемо, напад је полицији пријавио сам Ненад Ђ, рекавши ко га је убо ножем. Он је именовао нападача, а како се незванично сазнаје, у питању је младић стар 21 годину који живи у његовом комшилуку, па се претпоставља да су повод неки њихови нерашчишћени односи.

Неки од нападача су имали бејзбол палице, али се у овом тренутку не зна да ли је жртва задобила и ударце палицама или је само једном убоден ножем.

- Избодени Ненад Ђ. је ушао у једном тренутку у салу у којој се одвијао тренинг да би побегао од нападача, јер је већ био избоден, а према неким изворима напад се десио у самој сали - причају Алексинчани које је узнемирио овај случај насиља.

Полиција је добила идентитет нападача и трага за њим, док је Ненад Ђ. превезен у Клинички центар "Ниш" где је његова тешка телесна повреда збринута .

Избодени Ненад Ђ. који је иначе председник Женског рукометног клуба, дипломирани струковни васпитач и дугогодишњи ММА борац, привукао је пажњу крајем јула ове године када се обратио алексиначкој јавности преко локалног интернет портала ввв.алексинац.нет где је указао на проблем напада на децу од стране групе силеџија "које покушавају да заведу ред". Не искључује се ни могућност да је управо то можда разлог за вечерашњи напад на њега.

- Осећам потребу да се обратим отвореним писмом алексиначкој јавности. Сведок сам проблема који постоји међу младима, а који се тиче појачане бриге због све чешћих инцидената који се дешавају у Алексинцу. Неколико родитеља ми се обратило за помоћ са молбом да саслушам њихове проблеме. Родитељи тврде да су њихова деца била нападнута од стране групе појединаца који покушавају да "заведу ред" међу Алексиначком омладином. И сам сам отац једног детета, а и као дипломирани струковни васпитач знам колико је средина одрастања важна за развој деце. Желим да позовем представнике институција које су за то надлежне као и све родитеље да се окупимо око истог циља. Наш циљ треба да буде безбрижан и безбедан Алексинац као место одрастања наше деце. Истински ћу се борити да тај циљ и остварим, најавио је у отвореном писму 27. јула Ненад Ђ.

Да ли је овај његов иступ у јавности био иницијална каписла за сукоб са групом насилника или је у притању нешто друго, утврдиће полицијска истрага.

Рањени у стабилном стању

Према информацијама из Клиничког центра у Нишу рањени Алексинчанин Ненад Ђ. Задобио је повреду грудног коша али за сада није оперисан јер по процени лекара није било потребе за тим захватом.

- Пружена  му је медицинска помоћ урађена је сва потребна дијагностика, тренутно је стабилан и није зивотно угрожен. Налази се у интензивној нези Ургентног центра КЦ Ниш. Остаје ту на опсервацији и лекари ће будно пратити његово здравствено стање у току ноћи, речено нам је у Клиничком центру у Нишу.

Влиц


# полиција насиље напад Алексинац.Нет нож Ненад Ђурић Иван Константиновић
@aleksinacnet @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима