Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Језива исповест брата Срђана М, којег је син 17 пута избо ножем: Крви је било свуда, ти призори ће ме гонити читавог живота

rss

11.01.2016. Телеграф, Ало, Јужна Србија Инфо

Куће двојице браће удаљене су пар стотина метара, а у време трагедије Саша је спавао...

Саша Маринковић Фото Телефраф

Александар Маринковић (19) из алексиначког села Глоговица свирепо је јуче усмртио свог оца, Срђана Маринковића. Стравична породична трагедија догодила се у кући Маринковића где је Александар, без икаквог повода, са седамнаест убода ножем у леђа убио оца.

Његов брат, Саша Маринковић живи недалеко од породичне куће у којој се десила трагедија. Не може да наведе ниједан разлог за тако свирепо убиство, а слику коју је видео, остаће му урезана у сећању:

- Оно што сам видео на степеништу куће мог брата Срђана пратиће ме читавог живота. То је нешто што се не виђа ни на телевизији, ни у сценама терористичких напада. Толико крви… Та слика ми је непрестано пред очима. Не могу да заспим, само то видим – прича Саша Маринковић из алексиначког села Глоговица.

Његовог брата Срђана прошле ноћи је у кући на смрт избо деветнаестогодишњи син Александар. Куће двојице браће удаљене су мање од километра, а у време трагедије Саша је спавао.

– Пробудио ме комшија, једва је говорио од узбуђења. Казао ми је да је Аца заклао Срђана. Отрчао само до њихове куће онако у доњем вешу и затекао га у дну степеништа. Крв је била свуда, брат у пиџами, сав избушен. Чуо сам да је убоден седамнаест пута, вероватно с леђа док је покушавао да побегне од сина – прича очајни брат.

Саша Маринковић, брат убијеног, за “Ало!” је рекао да му је до прага усред ноћи дотрчао комшија Милан да му јави да му је брат убијен.

- Милан је пао и ништа више нисам могао да га разумем. Потрчао сам ка братовљевој кући јер сам мислио да су се Александар и Срђан побили, па сам хтео да их раздвојим. Када сам дошао, шокирао ме је призор. Брат је лежао на степеништу, у пижами, на улазу у кућу, сав у крви. Био је избоден по леђима. Крв је била на све стране. Та слика ми не излази из главе од тада - прича Саша.

Он се сећа да је Срђана затекао мртвог с рукама на леђима као да је покушавао да дохвати место где је убоден.

- Лежао је непомично и лице му је било плаво. Када су му скинули мајицу, нисам могао да поверујем шта сам видео. Убоден је у леђа 17 пута! Тако нешто нисам видео ни на телевизији у емисијама о криминалу. Не могу да верујем да је оцу нешто тако син могао да уради - рекао је он.

После убиства, Александар је отишао код комшије који је изашао из куће и рекао Срђану да је он код њега.

- Стајао сам пре тога пред вратима просторије у којој се налазио, неколико пута кретао да уђем, али ми нешто није дало да се ухватим за кваку. Када је дошла полиција, нису ми дали да га питам зашто ми је убио брата. Полиција је нашла нож јер га је Александар бацио. Он се непосредно после убиства вратио у кућу, замотао је цигарету и изашао напоље. Потом је поломио излог продавнице и отишао код комшије коме је рекао: „Убо сам оца двапут ножем, иди види да ли је жив“ - прича Саша.

Срђан и Александар Маринковић

Наглашава да не може да претпостави шта се десило кобне ноћи између оца и сина што је кулминирало убиством. Отац и син били су до кобне вечери у коректним односима, сведоче рођаци, тако да ништа није наговештавало трагедију.

– Брат ми се никад није жалио на сина, добар је дечко био. До пре месец и по дана је живео код мајке у Алексинцу јер су она и Срђан разведени. Кад је дошао код оца изгледало је да је између њих све у реду. Долазио је стално код мене, тражио цигарете за Срђана. Срце ме боли за брата, али ми је жао и Аце, тако млад момак, а упропастио је себи живот – прича Саша.

Александар ни у једном тренутку није показивао трунку кајања.

- Када сам се вратио кући, отац ме је критиковао јер сам дошао касно. Нервирао ме је својим понашањем, посвађали смо се, па сам побеснео и потегао нож - рекао је полицији  Александар Маринковић.

На питања је одговарао хладно и кратко, и признао стравичан злочин.

– Рекао је да му се све смучило и да је замерио оцу што му, како је рекао, није пружио ништа у животу – каже извор Курира близак истрази.

Осим Александра, покојни Срђан има још двоје деце, пунолетну ћерку која је удата и десетогодишњег сина који живи са његовом бившом женом.

Маринковићи су живели у оскудици јер нису били запослени, па их је Срђан издржавао радом на грађевини, па чак и копањем гробова.

Како пише Телеграф, баш немаштина је била окидач који је Александра навео на убиство јер се органима гоњења пожалио да му је отац упропастио живот јер му ништа није пружио.

Јужна Србија Инфо


# Глоговица убиство Јужна Србија Саша Маринковић Срђан Маринковић Александар Маринковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима