Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Jeziva ispovest brata Srđana M, kojeg je sin 17 puta izbo nožem: Krvi je bilo svuda, ti prizori će me goniti čitavog života

rss

11.01.2016. Telegraf, Alo, Južna Srbija Info

Kuće dvojice braće udaljene su par stotina metara, a u vreme tragedije Saša je spavao...

Saša Marinković Foto Telefraf

Aleksandar Marinković (19) iz aleksinačkog sela Glogovica svirepo je juče usmrtio svog oca, Srđana Marinkovića. Stravična porodična tragedija dogodila se u kući Marinkovića gde je Aleksandar, bez ikakvog povoda, sa sedamnaest uboda nožem u leđa ubio oca.

Njegov brat, Saša Marinković živi nedaleko od porodične kuće u kojoj se desila tragedija. Ne može da navede nijedan razlog za tako svirepo ubistvo, a sliku koju je video, ostaće mu urezana u sećanju:

- Ono što sam video na stepeništu kuće mog brata Srđana pratiće me čitavog života. To je nešto što se ne viđa ni na televiziji, ni u scenama terorističkih napada. Toliko krvi… Ta slika mi je neprestano pred očima. Ne mogu da zaspim, samo to vidim – priča Saša Marinković iz aleksinačkog sela Glogovica.

Njegovog brata Srđana prošle noći je u kući na smrt izbo devetnaestogodišnji sin Aleksandar. Kuće dvojice braće udaljene su manje od kilometra, a u vreme tragedije Saša je spavao.

– Probudio me komšija, jedva je govorio od uzbuđenja. Kazao mi je da je Aca zaklao Srđana. Otrčao samo do njihove kuće onako u donjem vešu i zatekao ga u dnu stepeništa. Krv je bila svuda, brat u pidžami, sav izbušen. Čuo sam da je uboden sedamnaest puta, verovatno s leđa dok je pokušavao da pobegne od sina – priča očajni brat.

Saša Marinković, brat ubijenog, za “Alo!” je rekao da mu je do praga usred noći dotrčao komšija Milan da mu javi da mu je brat ubijen.

- Milan je pao i ništa više nisam mogao da ga razumem. Potrčao sam ka bratovljevoj kući jer sam mislio da su se Aleksandar i Srđan pobili, pa sam hteo da ih razdvojim. Kada sam došao, šokirao me je prizor. Brat je ležao na stepeništu, u pižami, na ulazu u kuću, sav u krvi. Bio je izboden po leđima. Krv je bila na sve strane. Ta slika mi ne izlazi iz glave od tada - priča Saša.

On se seća da je Srđana zatekao mrtvog s rukama na leđima kao da je pokušavao da dohvati mesto gde je uboden.

- Ležao je nepomično i lice mu je bilo plavo. Kada su mu skinuli majicu, nisam mogao da poverujem šta sam video. Uboden je u leđa 17 puta! Tako nešto nisam video ni na televiziji u emisijama o kriminalu. Ne mogu da verujem da je ocu nešto tako sin mogao da uradi - rekao je on.

Posle ubistva, Aleksandar je otišao kod komšije koji je izašao iz kuće i rekao Srđanu da je on kod njega.

- Stajao sam pre toga pred vratima prostorije u kojoj se nalazio, nekoliko puta kretao da uđem, ali mi nešto nije dalo da se uhvatim za kvaku. Kada je došla policija, nisu mi dali da ga pitam zašto mi je ubio brata. Policija je našla nož jer ga je Aleksandar bacio. On se neposredno posle ubistva vratio u kuću, zamotao je cigaretu i izašao napolje. Potom je polomio izlog prodavnice i otišao kod komšije kome je rekao: „Ubo sam oca dvaput nožem, idi vidi da li je živ“ - priča Saša.

Srđan i Aleksandar Marinković

Naglašava da ne može da pretpostavi šta se desilo kobne noći između oca i sina što je kulminiralo ubistvom. Otac i sin bili su do kobne večeri u korektnim odnosima, svedoče rođaci, tako da ništa nije nagoveštavalo tragediju.

– Brat mi se nikad nije žalio na sina, dobar je dečko bio. Do pre mesec i po dana je živeo kod majke u Aleksincu jer su ona i Srđan razvedeni. Kad je došao kod oca izgledalo je da je između njih sve u redu. Dolazio je stalno kod mene, tražio cigarete za Srđana. Srce me boli za brata, ali mi je žao i Ace, tako mlad momak, a upropastio je sebi život – priča Saša.

Aleksandar ni u jednom trenutku nije pokazivao trunku kajanja.

- Kada sam se vratio kući, otac me je kritikovao jer sam došao kasno. Nervirao me je svojim ponašanjem, posvađali smo se, pa sam pobesneo i potegao nož - rekao je policiji  Aleksandar Marinković.

Na pitanja je odgovarao hladno i kratko, i priznao stravičan zločin.

– Rekao je da mu se sve smučilo i da je zamerio ocu što mu, kako je rekao, nije pružio ništa u životu – kaže izvor Kurira blizak istrazi.

Osim Aleksandra, pokojni Srđan ima još dvoje dece, punoletnu ćerku koja je udata i desetogodišnjeg sina koji živi sa njegovom bivšom ženom.

Marinkovići su živeli u oskudici jer nisu bili zaposleni, pa ih je Srđan izdržavao radom na građevini, pa čak i kopanjem grobova.

Kako piše Telegraf, baš nemaština je bila okidač koji je Aleksandra naveo na ubistvo jer se organima gonjenja požalio da mu je otac upropastio život jer mu ništa nije pružio.

Južna Srbija Info

Komentara: 0


# Glogovica ubistvo Južna Srbija Saša Marinković Srđan Marinković Aleksandar Marinković
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima