Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

На поновљеном суђењу Александру изречена пресуда од 18 година робије

rss

17.12.2018.

Александру Маринковићу (22) из Алексинца, који је оптужен да је са 22 убода "рамбо" ножем 10. јануара 2016. године убио оца Срђана Маринковића (43), на поновљеном суђењу у Вишем суду у Нишу изречена је казна од 18 година затвора.

На поновљеном суђењу Александру изречена пресуда од 18 година робије

Маринковић је на првом суђењу у јулу прошле године осуђен на 19 година затвора, што је било само годину дана мање од законског максимума који му се може изрећи с обзиром да је у време извршења дела имао мање од 21 годину, али је Апелациони суд укинуо пресуду и вратио је на поносно суђење.

- Ово веће је посебно и поново ценило налаз и мишљење вештака затворске болнице у Београду о његоој урачунљивости која је била битно смањена, што је узето као олакшавајућа околност. У осталом делу стање је остало непромењено - образложио је кратко након изрицања пресуде председник кривичног већа судија Александар Теодосић.

Како је “Блиц” писао, убиство се десило у кући селу Глоговица око један час иза поноћи, након што су се Александар и његов отац Срђан вратили са једне прославе. Злочин се десио када је Срђан пошао до тоалета а Александар је кренуо за њим са ножем дужине 30 центиметара, са сечивом дугачким 18 центиметара и назубљеним ивицама који је познат као “рамбо” нож, и њиме га најпре убо у груди. Када је тешко рањени човек пао, према наводима оптужнице, наставио је да га убада у леђа.

Маринковић је на првом суђењу изнео шокантну одбрану да је брутално убиство починио јер га је отац наводно терао да га орално задовољава, али таква одбрана није била прихваћена.

- Када сам дошао био је будан, устао је и почео је да ме бије. Скинуо је боксерице, ухватио ме за главу и повукао ка свом полном органу. Рекао је: „он те је направио, њега ћеш и да љубиш“. Вукао ми је главу према полном органу и викао: „пу*и га, друго и не знаш да радиш“. Када сам осетио сам пенис на уснама, згрозио ми се живот. Све се у мени узбуркало. Осетио сам бес и гнев - изјавио је Маринковић пре две године, на почетку суђења. Он је тада рекао да се сећа се да га је убо два пута ножем и да се наводно више ничега не сећа.

Након јучерашњег изрицања пресуде на поновљеном суђењу, Маринковићу је до правоснажности пресуде продужен притвор у којем се налази од 10. јануара 2016.године.

Није присуствовао изрицању

Маринковић данас није присуствовао изрицању пресуде већ су, осим законских заступника, у публици биле присутне његова мајка и сестра.

Извор: Блиц


# Ниш Александар Теодосић Глоговица убиство апелациони суд Срђан Маринковић Александар Маринковић пресуда
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима