Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

30 година убици мајке из Рсовца

rss

12.12.2012. Извор: Телеграф, Алексинац.Нет

Виши суд у Нишу осудио је Родољуба Васића (46) из алексиначког села Рсовац, јер је на свиреп начин 30. априла ове године убио своју мајку Вукадинку (66), а како је суд проценио, био је свестан свога злочина и није показао искрено кајање

Кућа у којој је убијена Вукадинка Васић

Виши суд у Нишу осудио је Родољуба Васића (46) из алексиначког села Рсовац, на тридесет година затвора јер је на свиреп начин 30. априла ове године убио своју мајку Вукадинку (66).

На телу несрећне жене установљено је више од педесет повреда нанетих лопатом, ножем и рукама.

Повод сукоба је била стална свађа око ракије, јер су и син и мајка били дугогодишњи зависници од алкохола.

Васић је делимично признао дело казавши да је мајку неколико пута ударио лопатом, али је негирао да је избо ножем те да је давио, што је потврђено налазом вештака судскомедицинске струке.

- Што сам урадио, урадио сам, али оно што нисам нећу да признам – кратко је казао Васић у својој завршној речи истичући да се најдубље каје због убиства.

Међутим, суд је проценио да је Васић био свестан свога злочина те да није показао искрено кајање, а из разлога што је након убиства сакрио лопату којом је усмртио мајку, опрао крв, а родбини саопштио да је Вукадинка умрла приликом пада.

Судски вештаци су утврдили да је Васић вишегодишњи зависник од алкохола који због тог свог порока испољава асоцијално понашање, али и да је у моменту убиства био свестан својих радњи и способан да управља својим поступцима.

Васић ће остати у притвору до правоснажности пресуде.

https://www.aleksinac.net/vesti/hronika/lopatom-razbio-majci-glavu.html


# Радио С Рсовац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима