Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Лопатом разбио мајци главу

rss

03.05.2012. Извор: Вечерње новости

После свађе због ракије, Вукадинка Васић (78) убијена је на свом кућном прагу у селу Рсовац код Алексинца.

Породична трагедија се одиграла испред оронулог дома Васића. Како причају мештани Рсовца, тог дана је Родољуб био у надничењу, које је наплаћивао у ракији.

Како се претпоставља, зарађену ракију је испио, а када се појавио код куће, почела је препирка између мајке и сина, јер је и Вукадинка тражила алкохол.

Лопатом разбио мајци главу

Родољуб је тада, како се сумња, испред степеништа куће "потегао" лопату и ударио мајку у главу. После неколико сати, отишао је до једног пријатеља у селу да га замоли да дође код њега и да му помогне да у кућу унесу мајку, рекавши му да је преминила у дворишту.

Како је тај мештанин био заузет, Васић се вратио кући и после поноћи телефоном позао свог млађег брата, који живи у Житковцу. Поновио је причу да им је мајка умрла природном смрћу. Међутим, када је његов брат пристигао у Рсовац, у дворишту испред куће затекао је језив призор. Вукадинка је лежала у локви крви и одмах је обавестио полицију.

- Пили су свакодневно, заједно и мајка и син - прича Слађан Николић из Рсовца. - У недељу пре подне запазили смо Родољуба како јури босу мајку, а такве сцене су биле честе. Вукадинка је често виђана модра од батина, када је мештанима причала како је син "замало убио због ракије".

- Био је један од најбољих мајстора за израду пица и бурека у Србији - прича Слађан Николић. - Нема пекаре у Нишу где није радио, а био је тражен као добар мајстор и у Београду. Све до пре десетак година, када се одао алкохолу. Има два разведена брака и троје деце.

Због свакодневних пијанстава Родољуба и Вукадинке, глава породице Ратко Васић је пре две године напустио породични дом и скрасио се у једној појати у брду, где и сада живи.

- Пијани Родољуб ме прошле године, из чистог мира, напао мотком испред моје куће и развалио ми капију - прича његов рођак Гостимир Васић.

Нишка полиција званично је саопштила да је осумњиченом Родољубу Васићу одређен полицијски притвор до 48 часова, после чега ће, уз кривичну пријаву, бити прослеђен истражном судији Вишег суда у Нишу.

ДВОРИШТЕ ПУНО ФЛАША

ДВОРИШТЕ Васића је препуно празних флаша, из којих су син и мајка конзумирали ракију. Приликом боравка на месту убиства, сасвим случајно смо поред помоћног објекта запазили једну скривену пластичну флашу, допола испуњену "брљом"!

У овом селу подно брда Липово кажу да је Васић био лечен неколико пута у болници у Горњој Топоници код Ниша. По повратку у село, пио је неке таблете које никако није смео да комбинује са алкохолом. Међутим, увелико је уз прописану терапију конзумирао ракију па је, како кажу у селу, падао у "кризе". Али у Рсовцу није био агресиван, осим код куће.

ПРИЗНАО ЗЛОЧИН

КАДА су припадници полиције стигли у Рсовац, Родољуб Васић је за убиство своје мајке најпре окривио једног рођака. Међутим, како незванично сазнајемо, после притварања признао је злочин.


# убиство Рсовац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима