Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Драгица Николић даривала децу са сметњама у развоју

rss

06.01.2013. Извор: Танјуг

Супруга председника Србије, Драгица Николић, уручила поклоне за новогодишње и божићне празнике деци са тежим и тешким сметњама у развоју у алексиначкој установи "Христина Маркишић".

Поклони за децу са сметњама у развоју

Деци са тежим и тешким сметњама у развоју у алексиначкој установи "Христина Маркишић" поклоне за новогодишње и божићне празнике уручила је Драгица Николић, супруга председника Србије.

Прва дама Србије обишла је установу и упознала се са њеним радом у пружању услуга деци са сметњама у развоју, у којој је организована и Мала домска заједница са осморо штићеника из установе у Кулини код Алексинца.

Директорка Центра за социјални рад Јасна Николић рекла је да установа функционише у оквиру Центра и да од ове године реализује програм пружања услуга деци ометеној у развоју.

"Створили смо топло и безбедно окружење за њих, попут једне породице и сваки штићеник има свог васпитача. Покушавамо да од деце ометене у развоју извучемо максимум у складу са њиховим способностима пружајући им топлину сигурност и љубав", додала је директорка Центра.

Она је захвалила Драгици Николић на посети и пажњи коју је указала деци и запосленима у једној таквој установи у унутрашњости Србије, чиме им је улепшала новогодишње и божићне празнике.

Установа за децу у младе "Христина Маркишић" основана је 1947. године са основном наменом збрињавања деце без родитељског старања, а сада збрињава децу са тежим и тешким сметњама.


video...

Коментара: 0


# Христина Маркишић Јасна Николић Драгица Николић
@dragicanikolich @ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима