Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Хуманитарна ускршња аукција

rss

06.04.2015. kreativnopero.com

У традиционалној хуманитарној акцији, у организацији Хуманитарног пера, прикупљена су значајна средства за подршку Дому за незбринуту децу у Алексинцу „Христина Маркишић.

Хуманитарна ускршња аукција

У петак, 3. априла, 2015 године, у Вили Јелена одржана је традиционална хуманитарна Ускршња акција образовно-васпитног система Креативно перо. За Дом за незбринуту децу у Алексинцу „Христина Маркишић“, прикупљено је више од 2.500 евра.

Кроз аукцију јаја која су школска деца осликала, тиху аукцију ускршњих торти и слаткиша које су посластичарнице широм Србије донирале и лутрију са великим фондом награда, прикупљена су средства за помоћ овој малој домској заједници у Алексинцу, где је сместено једанаесторо деце са веома тешким и тежим сметњама у развоју.

Васпитно-образовни систем Креативно перо и Асоцијација родитеља окупили су преко 200 родитеља, пријатеља школе и представника државних институција. Деца школе су била у потпуности укључена у акцију – декоришући јаја, продајући купоне за лутрију, учешћем у аукцији. Њихов ентузијазам да помогну се одразио у атмосфери као и фонду који је прикупљен. Директорка школе, Гордана Кеџић, нагласила је “да Креативно Перо има дугу традицију хуманитарних акција, са четири велике акције годишње. ” Управница Дома за незбринуту децу у Алексинцу „Христина Маркишић“, Јасна Николић, захвалила се школи Креативно перо за “сјајну акцију и велику подршку. ” Деца из алексиначког дома су такође била гости аукције.


# Христина Маркишић донација Београд школе Дом за незбринуту децу хуманитарна помоћ Јасна Николић Креативно перо
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима