Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Свечано уручење чека дому "Христина Маркишић"

rss

13.04.2015. Креативно перо

У среду, 8. априла, 2015. године, представници васпитно-образовног система Креативно перо и Асоцијације родитеља уручили су Установи за децу и младе “Христина Маркишић” у Алексинцу, фонд од 3,000 евра, прикупљен на традиционалној, хуманитарној Ускршњој аукцији одржаној 3.4.2015. године.

Свечано уручење чека дому "Христина Маркишић"

Кроз аукцију јаја која су школска деца осликала, тиху аукцију ускршњих торти и слаткиша које су посластичарнице широм Србије донирале и лутрију са великим фондом награда, прикупљена су средства за помоћ малој домској заједници у Алексинцу, где је смештено једанаесторо деце са веома тешким и тежим сметњама у развоју.

Новац ће бити уложен у опремање домске заједнице и потребе деце без родитеља која су ту смештена. Управница Јасна Николић захвалила се школи Креативно перо за “сјајну акцију и велику подршку,” док су се деца највише обрадовала слаткишима које су добила за Ускрс.

Представница школе, Александра Недељковић, нагласила је да Креативно перо има “дугу традицију хуманитарних акција, са четири велике акције годишње,” и да је “ова акција била најуспешнија до сада, захваљујући заиста великом ентузијазму деце и родитеља, као и спонзора и донатора који су се веома радо укључили.”

 


# Христина Маркишић Дом за незбринуту децу Јасна Николић Креативно перо Александра Недељковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима